Piața auto din Europa în luna noiembrie: peste 1.15 milioane de mașini noi înmatriculate, în scădere cu 8%

0

Piața auto europeană încă resimte efectul generat de trecerea la noul ciclu de testare WLTP. În luna noiembrie, pe piața din Europa au fost înmatriculate 1.158.300 de mașini noi, în scădere cu 8.1%.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Noul ciclul de testare WLTP a reușit să pună în dificultate mulți constructori auto, iar lipsa unor versiuni din portofoliu a generat o scădere importată a înmatriculărilor de mașini noi și în luna noiembrie. Această reacție a început în septembrie, momentul în care producătorii au fost obligați să treacă la noul ciclu WLTP.

Conform raportului oferit de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA), în luna noiembrie pe piața din Europa au fost înmatriculate 1.158.300 de mașini noi, în scădere cu 8.1% față de perioada similară a anului trecut.

Germania, cea mai mare piață din Europa a raportat o scădere cu 9.9% (272.674 de mașini noi înmatriculate în noiembrie). Scăderi au fost raportate și de restul piețelor mature de pe Bătrânul Continent: Franța (-4.4%), Italia (-6.3%), Marea Britanie (-3%) și Spania (-12.6%).

În luna noiembrie, și pe piața din România au fost înmatriculate mai puțin vehicule noi comparativ cu perioada similară din 2017. Conform raportului ACEA, în România au fost înmatriculate 8.303 mașini noi, în scădere cu 10.8%.

Pe primele 11 luni ale anului, înmatriculările de autoturisme noi la nivelul Europei au ajuns la 14.585.417 unități, în creștere cu doar 0.6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În tot acest timp, în Germania au fost înmatriculate 3.198.720 de autoturisme noi, în creștere cu 0.4%. A doua piață ca mărime din Europa este cea din Marea Britanie (2.223.058 de unități noi înmatriculate în intervalul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.