Patru detalii care fac diferenţa între CFR şi FCSB. Motivele pentru care clujenii au şase puncte avans! De la influenţa patronilor, la autoritatea antrenorilor şi evoluţia vedetelor

0

CFR încheie anul cu un avans de şase puncte faţă de FCSB, nesperat de clujeni după începutul slab în Liga 1 Betano. Victoria de pe Arena Naţională, 2-0, este doar o consecinţă a deciziilor luate la cele două cluburi în ultimele două sezoane. CFR a avut mereu antrenori cu mai multă experienţă şi autoritate, a schimbat în favoarea jucătorilor, iar vedetele echipei au ieşit la rampă în meciurile mari. FCSB a fost trădată de lipsa de experienţă a lui Dică, care a fost păstrat în ciuda faptului că nu mai controla total vestiarul şi a cărui autoritate a fost “pătată” la fiecare schimbare dictată din lojă. În plus, vedetele echipei au dezamăgit încă o dată într-un meci cu miză.

Nelu Varga, schimbări în favorea jucătorilor şi mai puţin băgăreţ decât Gigi Becali

O comparaţie între cele mai puternice echipe din Liga 1 ar trebui să înceapă de la cei care conduc CFR şi FCSB. Deciziile finanţatorilor au fost în contradicţie în acest sezon şi s-au resimţit şi în ultimul derby. La CFR, Nelu Varga a căutat mereu antrenori cu experienţă, în timp ce Gigi Becali a dorit un antrenor pe care să-l controleze. Omul cu banii de la CFR a luat şi o decizie extrem de contestată la vremea ei, dar care ar putea fi cea câştigătoare, în duelul cu FCSB. L-a schimbat pe Edi Iordănescu, în momentul în care acesta nu era agreat de mare parte dintre jucători. Între jucători şi antrenor, Nelu Varga a ales jucătorii, lucru care nu s-a întâmplat la FCSB. Acolo Dică a rămas pe bancă şi după campionatul pierdut în vară şi după conflictul cu Alibec şi după ce unii jucători s-au plâns de faptul că nu joacă mai mult sau după ce antrenorul şi-a pierdut încrederea unor fotbalişti.
În plus, organizarea celor două cluburi la nivel de conducere este diferită. Dacă la FCSB, Gigi Becali lasă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.