Parlamentul britanic a ridicat documente care ar putea înfunda Facebook

0

Parlamentul britanic a pus mână pe mai multe documente care conțin informații revelatoare despre modul cum a acționat Facebook și Mark Zuckerberg când au aflat de datele expuse în urma scandalului Cambridge Analytica.

Parlamentul brianic s-a folosit de puterile legale pentru a captura o serie de documente interne ale Facebook ce conțin decizii despre date și despre protecția intimității utilizatorilor. În aceste documente s-ar afla și o serie de email-uri confidențiale dintre executivi ai Facebook și Mark Zuckerberg.

Sechestrarea acestor documente este cea mai recentă mișcare într-o luptă dintre parlamentul britanic și rețeaua socială. Inabilitatea autoritățile britanice de a pedepsi Facebook pentru încălcări grave ale intimității utilizatorilor săi a adus îngrijorări cu privire al abilitățile autorităților britanice de reglementa companiilor internațioanale și care joacă un rol cheie în procesul democratic.

Facebook care a pierdut peste 100 de miliarde de dolari în valoare de piață din martie până în prezent se confruntă cu o altă criză de PR. Se crede că aceste documente vor stabili modul în care au fost luate deciziile privind la datele utilizatorilor în anii anteriori compromiterii datelor de Cambridge Analytica, dar și ceea ce știau Zuckerberg și alte persoane despre aceste probleme.

Autoritățile britanice l-au chemat, în mod repetat, pe Mark Zuckerberg să explice acțiunile companiei, dar el a refuzat. Acestă reticență de a depune mărturie, dar și o mărturia înșelătoare la o audiere din februarie a forțat autoritățile britanice să exploreze alte opțiuni pentru a colecta informații despre operațiunile Facebook.

“Avem întrebări foarte serioase pentru Facebook. Ne-au înșelat în legătură cu implicarea Rusiei pe platformă. Nu ne-au răspuns la întrebările despre cine știa și ce despre scandalul Cambridge Analytica”, a spus Damian…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.