Părinții trebuie educați, iar antrenorii să nu joace doar la rezultat | Ziarul de Sport

0

Gigel Gheorghe este un nume cunoscut în fotbal în ceea ce privește antrenorii de copii și juniori. Este reprezentant zonal al FRF și antrenează la Școala de Fotbal New Stars, unde a pornit la drum alături de Petre Marin și Sorin Ghionea. Crescut la legendarul club „Luceafărul”, el a lucrat de-a lungul timpului la echipe precum Sportul Studențesc sau Steaua. Acum încearcă să ne ofere o radiografie a fotbalului juvenil, un domeniu în care ambițiile și orgoliile au devenit mai mari ca oricând.

Ziarul de Sport: Cum decurge proiectul în care lucrați acum ?

Gigel Gheorghe: Merge foarte bine. Am plecat la drum acum patru ani. Atunci eram trei antrenori și doi copii. Acum avem 170-180 de copii. Cea mai mare grupă este cea de copii născuți în 2003, cei mai mici sunt născuți în 2013 și ne pregătim chiar să primim copii născuți în 2014.

Ziarul de Sport: Performanțele au început să apară ?

Gigel Gheorghe: Da. Deși nu țintim neapărat rezultatele. Spre exemplu, la grupa de 2006 am jucat finala Cupei Hagi-Danone. Cu grupa 2007 am jucat finala municipală. Avem grupe competitive, copiii sunt talentați și se bucură să joace fotbal. Asta e cel mai important.

Ziarul de Sport: Cum îi faceți pe copii să se bucure de joc într-un fotbal atât de competitiv ?

Gigel Gheorghe: E o problemă, însă una care depinde în primul rând de noi, antrenorii. Toată lumea trebuie să conștientizeze că este vorba de un joc. Antrenorii trebuie să lase rezultatele deoparte. Chiar zilele trecute am avut un seminar cu 48-50  de antrenori din București, în care încercam să le explic că de ei depind multe. E o situație care se acutizează dacă antrenorii și conducătorii nu conștientizează asta. Antrenorii trebuie să fie preocupați de joc, de modul în care jocul copiilor poate fi îmbunătățit.

Ziarul de Sport: Aici intervine și ambiția părinților, din câte observăm, pe care trebuie să o gestionați.

Gigel…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.