Parga, bijuteria din Epir – Viaţa Liberă Galaţi

0

Parga este un orăşel din Grecia, bijuteria cea mai preţioasă a regiunii Epir. Parga este ascuns printre stânci şi grădini cu măslini, amintind de pitoreştile staţiuni turistice de pe coasta Amalfi a Italiei. De fapt, la o privire mai atentă, veţi observa că majoritatea caselor din Parga tradează povestea veneţiana a orasului. Dincolo de casele colorate cocoţate pe stânci, veneţienii au lăsat în urma lor şi ruinele unui castel, destinaţia ideală pentru cei care vor să surprindă panorame de vis ale oraşului şi împrejurimilor.

Majoritatea turiştilor români preferă să ajungă aici cu maşinile personale. Odată ajunşi în Parga este recomandat să lăsaţi maşinile în parcări şi să descoperiţi oraşul la pas. Străzile sunt înguste, iar locurile de parcare sunt limitate, astfel că plimbările pe jos sunt mai mult decât indicate. Parga este un loc ideal şi pentru cei carora le plac drumeţiile în natură, stâncile abia aşteptând sa fie căţărate. Deşi sunt multe trasee ce pot fi parcurse, municipalitatea oraşului Parga are indicatoare doar pentru traseul ce duce din oraş la plaja Valtos şi de aici la vechea fortăreaţă Ali Pasha, din satul Anthousa, locul ideal pentru petrecerea unei zile în natură şi admirarea peisajelor locale.

Plajele situate în oraş sunt Kryoneri şi Pyso Kryoneri, turiştii putând ajunge aici fără nici un mijloc de transport. Plaja Kryoneri este situată la o distanţă de 50 de metri de centrul oraşului şi îşi întâmpină vizitatorii cu nisip fin, ape cristaline, restaurante, taverne, şezlonguri, umbrele şi un centru pentru închirierea hidrobicicletelor. Trebuie menţionat că plaja nu oferă posibilitatea practicarii unei game variate de sporturi nautice, astfel că amatorii de acest tip de sporturi vor trebui să se orienteze spre alte plaje din apropierea oraşului, precum Valtos sau Lichnos (foto 4, respectiv, 5 din galeria foto de mai jos). Un atu al acestei…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.