Optimism din ţară trimis spre Paris! Antrenorul care are încredere că România va învinge Rusia şi fără Cristina Neagu: „Pot obţine o calificare în finală şi chiar medalia de aur”. Contestatarii selecţionerului Ambros, criticaţi

0

Bogdan Burcea, antrenorul câştigătoarei Cupei EHF, SCM Craiova, este optimist înaintea semifinalei cu Rusia, de astăzi, de la ora 18:30, care va avea loc în Paris Bercy, în ciuda accidentării Cristinei Neagu. Burcea oferă exemplul echipei sale, care a eliminat Kuban Krasnodar şi Lada Togliatti în drumul spre trofeul EHF, dar spune că este nevoie de sacrificiu şi ca jucătoarele să dea 300 la sută pe teren.

În naţionala României sunt două jucătoare care au câştigat, în primăvară, Cupa EHF cu Craiova, Dumanska şi Ardean, dar ele au plecat între timp din Bănie. O altă jucătoare a Craiovei convocată la lot pentru Eurohandbal, Ana Maria Ţicu, s-a accidentat grav şi a ratat turneul final.

„Am fost foarte supărat pentru accidentarea Cristinei Neagu, o sportivă care contează foarte mult în angrenajul naţionalei. România are aceleaşi şanse să câştige Europeanul pe care le-a avut Craiova să câştige Cupa EHF. Noi am trecut de Krasnodarul lui Trefilov şi apoi de Lada Togliatti, iar 90 la sută dintre componentele naţionalei Rusiei vin de la aceste două echipe. Am simţit o mare satisfacţie că am reuşit să depăşim şi atâtea sportive din naţionala Norvegiei, care evoluau sau evoluează şi acum pentru Vipers. România are şansa ei, trebuie să aibă încredere în jucătoare şi în antrenor şi să obţină să obţină maximum. Sunt convins că pot obţine o calificare în finală şi chiar medalia de aur, dar e nevoie să dea fiecare 300 la sută. Toată lumea trebuie să fie mai responsabilă, să-şi asume acest moment şi să lupte pentru medalii”, a spune Bogdan Burcea.

Bogdan Burcea, antrenorul echipei SCM Craiova, câştigătoarea Cupei EHF, e încrezător că România poate trece de Rusia. Foto: Paul Ursachi (Mediafax foto)

„Nu accept să fie contestat Ambros, fiindcă este unul dintre cei mai buni…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.