OPINIE | Întrebarea la care trebuie să răspundă conducerea lui Dinamo

0

Ce ar trebui să facă Dinamo ca să nu mai joace şi în campionatul următor în play-out? Este o întrebare la care e imperios necesar să răspundă prin fapte, încă de acum, conducerea din „Ştefan cel Mare”.

Nu ştim exact ce înseamnă „conducerea din Ştefan cel Mare”, poate că aceasta ar trebui să se autodefinească rapid. E vorba de Negoiţă, de Rednic sau de altă entitate financiară?

Când se va şti exact cine e şeful, cine face strategia şi cine investeşte, atunci se poate începe o muncă de readucere a acestui club, încă iubit de mulţi oameni, în prim-planul fotbalului românesc, în traducere liberă: măcar să se califice în play-off.

Dar cum să ajungă în primele 6 un club care schimbă antrenorul la mai puţin de şase luni? Păi, în primul rând, prin păstrarea actualului tehnician măcar pentru tot campionatul viitor. Rednic e văzut bine de către fani, chiar dacă un observator neutru nu e impresionat deloc de ce au jucat „câinii” de la venirea acestuia.

Stabilitatea băncii tehnice e extrem de importantă pentru un obiectiv măreţ. În plus, Rednic e un antrenor bun pentru România, are ochi, experienţă, e şmecher, are şi calităţi de impresar, deci poate face treabă.

Pe lângă Rednic, ar mai fi nevoie de vreo 2-3 jucători care să simtă spiritul dinamovist. Greu de găsit, dar nu imposibil. Multe pot porni de la acest spirit, care nu mai există în actualul lot, format aproape exclusiv din mercenari.

Apoi, e nevoie şi de un preşedinte care să gândească şi să acţioneze în acest spirit, iar soluţia e clară – o fostă glorie.

Dinamo are un atu de care nu ştie să profite: suporterii sunt încă acolo, chiar dacă nu în număr foarte mare. Dar de la cei care vin într-o perioadă grea se poate porni spre cei care ar putea să revină. Rednic e o garanţie pentru ei, dacă ar mai…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.