Oh, Ramona! – Acel film bazat pe cartea „Suge-o, Ramona!”

0

Prin 2015, românii erau înnebuniți de cartea-fenomen „Suge-o, Ramona!”, scrisă de Andrei Ciobanu. Avea o înjurătură plasată direct în titlu, așa că lumea a fost automat curioasă să afle despre ce este vorba. Eu una nu am fost, poate din cauza hype-ului exagerat. Recent am aflat că s-a făcut și un film după carte, denumit – mult mai cuminte – „Oh, Ramona!”, în regia Cristinei Jacob, regizoarea care a stat în spatele filmelor „Selfie” și „Selfie69”. Astfel, am mers să aflu povestea care a înnebunit România acum câțiva ani și să văd dacă este ceva de capul ei.

Lucrurile stau cam așa: Andrei, un adolescent prostuț și tocilar, descoperă iubirea prin alternanța și suprapunerea a două povești de dragoste separate – una cu Ramona, alta cu Anemona. Ramona este liceana rebelă, manipulatoare și sexy de care Andrei a fost îndrăgostit de când se știe.

El vrea o relație de durată cu ea, ea își dorește doar o noapte cu el pentru a vedea cum este sexul cu o persoană virgină. La pol opus este studenta Anemona, care apare în poveste precum o nimfă din povești: frumoasă și delicată, dar care vine la pachet cu un iubit. Andrei se trezește că, de la adolescentul care se uita la filme porno în întunericul camerei devine tipul care trebuie să aleagă între două fete.

Întreaga poveste este spusă din perspectiva lui, așa că trebuie să privești cu un ochi critic veridicitatea faptelor.

Povestea a mai fost spusă de o mie de ori, într-o formă sau alta, mai bine sau mai prost. O să înșir doar câteva exemple: „Vicky Cristina Barcelona”, „Sweet Home Alabama”, „The Graduate”, „He’s Just Not That Into You”, „The Notebook” și „Never Let Me Go”. Exemple sunt multe, iar asta arată atât fascinația nemuritoare a publicului față de triunghiurile amoroase, cât și ușoara topire a originalității când vine vorba de firele…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.