Ofsaid la golul lui Sterling? Henţ la reuşita lui Llorente? Ion Crăciunescu a lămurit cele două faze litigioase din Manchester City – Tottenham

0

Tottenham Hotspur s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după 3-4 cu Manchester City şi 4-4 la general, însă partida nebună de pe „Etihad” a fost marcată de două momente controversate de arbitraj. Fostul arbitru Ion Crăciunescu (69 de ani) a analizat cele două faze şi în ambele cazuri i-a dat credit arbitrului Cuneyt Cakir.

Dramatismul a atins cote maxime în minutul 90+2, când Raheem Sterling a înscris golul de 5-3, jucătorii, fanii şi staff-ul lui City celebrau calificarea, însă reuşita englezului a fost anulată la scurt timp, după ce arbitrului turc i s-a transmis de către oficialii VAR că Aguero se afla în poziţie de offside în momentul în care a primit pasa de la Bernardo Silva. Crăciunescu a explicat că, indiferent dacă a fost sau nu voită sau controlată pasa portughezului spre colegul său, poziţia de offside rămâne.

„Dacă o deviază un coechipier, acelea este momentul. Se ia momentul în care un coechipier atinge sau joacă minge. Aici, coechipierul joacă mingea. Contează ultima pasă. Înseamnă că a venit de la un coechipier, a venit din tibia coechipierului. Din punctul meu de vedere, decizia e corectă, dar nu Cakir este autorul, ci cei din studio”, a explicat fostul mare arbitru român, la DigiSport.

Momentul pasei lui Bernardo Silva către Sergio Aguero

Înainte de această fază, Fernando Llorente a înscris golul trei al lui Tottenham, în minutul 73. Reluările au arătat un posibil henţ al atacantului iberic, înainte să introducă mingea în plasă cu şoldul. Cakir a revăzut faza cu ajutorul VAR şi aici, validând golul. Crăciunescu i-a dat dreptate şi în acest caz arbitrului partidei: „E gol valabil la Llorente. Îl loveşte mai mult în şold şi mâna e într-o poziţie regulamentară. Mai degrabă îl atinge pe un jucător de la City. Îl…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.