Obiectivele de emisii pentru 2021, aproape imposibil de atins: niciun constructor de volum nu le respectă încă

0

Tesla și Smart sunt singurele branduri care respectă limita de emisii de CO2 de 95 de grame pe kilometru stabilită pentru 2021, iar Toyota este singurul constructor de top care a scăzut sub 100 grame pe kilometru. Dacia are emisii de 120.8 grame pe kilometru.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Constructorii auto trebuie să scadă emisiile medii de dioxid de carbon la nivel flotei de modele până la pragul de 95 de grame pe kilometru până în 2021, conform normelor stabilite anterior de Uniunea Europeană.

Datele statistice compilate de compania de analiză Jato Dynamics a scos însă în evidență că, la sfârșitul anului 2018, doar doi dintre cei 50 de constructori analizați respectau normele europene.

Deloc surprinzător, cel mai bine la acest capitol stă Tesla, care are o flotă formată exclusiv din modele electrice, în timp ce al doilea producător este Smart, ca urmare a faptului că brandul deținut de Daimler are în flotă doar modele de oraș, iar o parte dintre vânzări sunt asigurate de versiuni electrice.

Niciun alt constructor auto nu respectă însă normele care vor fi valabile din 2021. Toyota este cel mai aproape de limita stabilită cu 99.9 grame pe kilometru, în timp ce producătorii francezi Peugeot, Citroen și Renault s-au încadrat de asemenea la categoria sub 110 grame pe kilometru.

Între timp, Dacia face parte din grupul numeroas de constructori care emit în medie între 110 și 130 de grame pe kilometru. Constructorul român a avut anul trecut o medie de 120.8 grame pe kilometru, în creștere cu 3.9 grame pe kilometru comparativ cu anul 2017.

Cele mai mari probleme le înregistrează producătorii de modele sport de nișă, precum Ferrari, McLaren, Aston Martin sau Bentley, care înregistrează emisii de peste 160 de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.