O obrăznicie stilistică: Dolly Parton (de Corina Bud)

0

Așa că îndrăznesc (cu satisfacție, că am recunoscut că am chef de #nasty) să propun ca model de stil, de asumare și inspirație, un personaj care, altminteri, greeeu ar fi intrat ca style icon’ într-o revistă cu mare pasiune pentru estetisme, modă fără cusuri și imagerie perfectă.

Risc, mă arunc și recunosc: o A D O R pe Dolly Parton.

Nu mă interesează că mulți ar spune că e definiția kitsch-ului, că e de mult pensionară, că a petrecut mii de ore la chirurgul plastician sau că nu ai cum să strălucești în halul asta și să fii fashion icon. Darling, I dont give a damn.

Femeia asta e atât de dement de mișto, încât niciun coolist nu are cum să mă contrazică și, dacă îndrăznește, îi dau 10 motive ca să se răzgândească.

NB: vă rog să citiți tot, pe acest soundtrack:

1. Queen of Country Music’ (așa îi spun americanii pasionați de sound de Nashville) s-a născut în Tennessee, într-o familie cu 12 copii, supersăracă și care nu avea bani de curent electric. Cu primii bani câștigați a cumpărat casa și a refăcut-o exact așa cum era în copilăria ei (una din băi a fost amenajată astfel încât să arate ca un WC de curte).

q.e.d: Dolly are umor și nu uită niciodată de unde a plecat.

2. La începutul anilor 2000, de Gay Day și-a pus la dispoziție parcul de distracții (yep, în SUA există unul cu numele ei și are supersucces: Dollywood) pentru petreceri LGBT și Ku Klux Klan-ul a amenințat-o cu moartea un an întreg după această decizie. Lui Dolly nu i-a păsat și a declarat zâmbind: nu am de ce să mă explic. Să mă lase, domnule, în pace. Iubesc pe cine vreau, iar eu iubesc pe toată lumea. Și vreau ca și ei să aibă dreptul să se căsătorească. Să sufere și ei ca toată lumea!’
q.e.d.: Dollys got balls.

3. Personajul ei e unul dintre cele mai imitate de comunitatea drag. La unul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.