Nu e minune, e strategie! Cinci motive pentru care PAOK domină Grecia cu Răzvan Lucescu pe bancă

0

Cel mai în vogă antrenor român al momentului este, fără îndoială, Răzvan Lucescu. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a reuşit, în cel de-al doilea său sezon pe banca lui PAOK Salonic, să câştige titlul în Grecia, al treilea din istoria clubului şi primul după 34 de ani. Mai mult decât atât, PAOK a devenit şi o specialistă a Cupei şi este în cărţi pentru a cuceri al treilea trofeu consecutiv, urmând să joace o nouă finală cu AEK Atena.

Fără să fie unul dintre granzii Greciei, PAOK a reuşit să domine în ultima perioadă fotbalul elen dintr-un cumul de factori favorabili, factori peste care s-a adăugat abilitatea celor din conducere şi din staff. Reprezentanta ”nordului”, PAOK a scos pentru prima dată după 30 de ani titlul din zona Atenei, acolo unde a fost împărţit între Olympiakos, Panathinaikos şi AEK, iar semnele venite dinspre Salonic indică formarea unui nou pol de putere.

ProSport a urmărit atent de-a lungul ultimului sezon situaţia de la Salonic şi vă prezintă cinci motive pentru care PAOK a ajuns să domine Grecia cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică.

Lucescu, profesor, părinte şi poliţist

Fără să impresioneze cu CV-ul în clipa în care a fost instalat la PAOK, Răzvan Lucescu şi-a câştigat rapid respectul fanilor dintr-un motiv pe cât de simplu, pe atât de complicat de materializat. Într-un vestiar zbuciumat de lipsa performanţelor şi de frustrarea venită din ”hegemonia” Atenei, Lucescu a reuşit să liniştească apele. În jurul antrenorului român s-a format rapid un grup unit, cu lideri clari recomandaţi de valoare. Astfel, cu un lot numeros şi echilibrat din punct de vedere valoric, Lucescu a reuşit să ducă la bun sfrâşit o campanie internă fără să apară nemulţumiri majore între titulari şi rezerve. Singura abatere,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.