Noua Mazda3 – Informații oficiale și fotografii noi

0

Noua Mazda3 apare într-o nouă galerie foto. Imaginile sunt însoțite de primele informații oficiale referitoare la motorizare. Trei motoare vor fi disponibile în Europa: două pe benzină și un diesel.

Fostele unități diesel de 1.5 litri și de 2.2 litri vor fi înlocuite de noul propulsor Skyactiv-D turbo de 1.8 litri, care dezvoltă 116 cai putere și un cuplu de 270 Nm. Mazda trece în contul acestui motor un consum de 4,7 litri/100 km, ceea ce îl face cel mai economic din gamă, cel puțin până când vom afla datele oficiale referitoare la noul Skyactiv-X.

Noua Mazda3 (44)

Motoarele Skyactiv-G 2.0 și Skyactiv-X pe benzină vor fi asistate de sisteme micro-hibride. Skyactiv-G 2.0 natural aspirat oferă 122 de cai putere și un cuplu de 213 Nm. Propulsorul primește ajutorul noului sistem micro-hibrid M Hybrid 24V care integrează o baterie litiu-ion de 600 kJ și tehnologie de dezactivare a cilindrilor pentru un consum mai bun și emisii reduse. În ciclul WLTP, consumul este de 6 l/100 km.

Noua Mazda3 (13)

Cel mai așteptat motor al gamei, Skyactiv-X, cu tehnologie de aprindere prin compresie, care își face debutul odată cu noua generație Mazda3, rămâne încă cel mai bine secret de la Mazda. Mazda Slovacia a publicat însă informații referitoare la specificațiile acestui motor. Unitatea dezvoltă 181 cai putere și un cuplu de 222 Nm și este asistat de sistemul M Hybrid. Skyactiv-X va fi disponibil începând cu cea de-a doua parte a anului.

Noua Mazda3 (2)

Toate cele trei motoare sunt cuplate standard la o transmisie manuală cu șase trepte sau opțional la o transmisie automată cu șase rapoarte. Motorul Skyactiv-X poate fi comandat în compania sistemului de tracțiune integrală i-Activ AWD, dar numai la versiunea hatchback. Toate modelele primesc G-Vectoring Control Plus pentru un o manevrabilitate și o aderență mai bune.

Noua Mazda3 (36)

Mazda vine echipată cu o serie de sisteme de asistență care vor fi incluse în pachetul Safety. Se regăsesc astfel pe listă sistemul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.