Noua Dacia Sandero, în primele imagini spion, arată o schimbare radicală

0

Noua Dacia Sandero apare în primele imagini spion, ca să-ți faci o idee despre cum va arăta a treia generație a uneia dintre cele mai îndrăgite mașini românești.

Primele imagini spion au fost publicate de către francezii de la L’Argus, care au dezvăluit și câteva detalii despre datele aproximative de prezentare și de lansare ale automobilului.

Noua Dacia Sandero, din generația a treia, va fi tot un hatchback în cinci uși, dar va crește în dimensiuni. Va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt în luna septembrie a acestui an, dar va fi lansat în showroom-uri abia din 2020.

Francezii se întreabă însă de ce se grăbește Dacia să prezinte noul Sandero atât de repede, dar îl lansează pe piață atât de târziu și au găsit un argument critic care s-ar putea să nu fie departe de adevăr.

Francezii sunt de părere că Dacia vrea să profite de actualele standarde Euro NCAP, pentru că de la 1 ianuarie 2020 vor intra în vigoare cele noi, care vor fi mai severe și o serie de autoturisme vor pierde cel puțin o stea la scor.

Cel mai bun scor obținut la Euro NCAP de Dacia Sandero a fost de trei stele. Chiar dacă e un automobil ieftin, tot nu-și permite să rămână pe piață cu un scor de două sau chiar o stea la testele de siguranță.

Care vor fi noutățile aduse de noua mașină românească

Noua Dacia Sandero va cunoaște schimbări tehnice radicale. Cea pe care o știm cu certitudine este schimbarea platformei actuale cu CMF, dezvoltată de alianța Renault – Nissan. Este aceeași platformă pe care va fi construit și Renault Clio 5.

De fapt, noua mașină românească va împrumuta mult de la Clio 5, cum ar fi echipamentele de siguranță, o mai bună izolație fonică, noi armături și, nu în ultimul rând, noile tehnologii de bord (frâna automată în caz de urgență, senzori de detectare a pietonilor și sistemul MediaNav Evo 2.0, compatibil cu Android Auto și Apple…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.