Noile taxe de poluare pentru București, care te vor face să renunți la mașină

0

Taxele de poluare pentru București s-ar putea înmulți conform propunerilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme. Dacă ai o mașină cu standardul de poluare mai mic de Euro 6, ești bun de plată și îți va fi etichetat automobilul cu un însemn care arată că ești un mare poluator.

Aș putea spune că sunt vești sumbre pentru o bună parte dintre conducătorii auto din București, pentru că majoritatea autoturismelor sunt sub Euro 6, iar altele mai sunt și modificate (filtre de particule scoase).

Instituția menționată vine cu niște propuneri scandaloase, în opinia multor șoferi, dar necesare, din punctul de vedere al autorităților, ca să scadă numărul mașinilor cu risc de poluare ridicat.

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme propune în primă fază informarea corectă a populației cu privire la riscurile și cantității uriașe de emisii poluante la care sunt expuși locuitorii Capitalei din cauza automobilelor care circulă zilnic pe drumurile publice.

Prin urmare, trebuie intensificată campania de informare prin intermediul mass-media. Da, informarea este necesară, dar trebuie expuse și problemele care nu sunt cauzate de automobilele cetățenilor.

Vei fi obligat să-ți etichetezi mașina, ca să știe toată lumea că poluezi

O altă propunere a instituției este introducerea în circulație a așa-numitelor stickere (vignete) colorate, conforme normei de poluare căreia îi aparține mașina pe care o conduci. Adică statul o să te oblige să-ți etichetezi propriul autoturism, pentru ca toată lumea să știe că ai un „cazan” pe roți care poluează ca o uzină (metaforic vorbind, desigur).

Pe baza acelui sticker, ar putea să-ți fie restricționat accesul în centrul Bucureștiului. Nu o să fie o barieră, dar dacă circuli în centru cu o mașină cu risc mare de poluare, trebuie să plătești o taxă în plus. Și, dacă ești…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.