Noile camere Panasonic bagă în „ședință de urgență” Canon și Nikon

0

De câteva luni sunt așteptate Panasonic S1 și S1R, două camere foto mirrorless. Producătorul, cu aceste două modele, iese din zona de confort și intră într-o întrecere directă cu Nikon, Canon, Sony și nu numai. Acum, în sfârșit, se poate spune că a lansat camerele.

Dacă nu ești familiarizat cu piața foto-video din prezent, trebuie să știi că se regăsește într-o poziție de reinventare. În 2018, Canon și Nikon n-au mai putut trage de timp și au lansat primele camere foto mirrorless full-frame. E relevant, deoarece formatul full-frame e văzut drept un standard în calitate pentru majoritatea fotografilor. Uneori e adevărat, alteori nu, dar sunt nuanțe de la caz la caz, nu contează atât de mult acum.

Sony a ajuns să domine piața mirrorless full-frame, pentru că a făcut pasul spre așa ceva acum mai bine de cinci ani. Nikon și Canon încă au piața DSLR, iar din 2018 încearcă să convertească spre mirrorless sau, în cel mai bun caz, să atragă cumpărători noi.

De cealaltă parte, Panasonic (și Olympus) conduce pe piața mirrorless compact premium (cumva). Folosește formatul micro four thirds, de două ori mai mic decât full-frame și cu obiective ceva mai ieftine. Dar, din 2018, Panasonic a decis că vrea mai mult și aici devine relevantă, din nou, compania în întrecerea cu brandurile mai mari.

Panasonic S1 și S1R – Specificații

Panasonic S1 e camera pentru toate nevoile foto-video. Are un senzor de 24 megapixeli, stabilizare duală a imaginii (in-body și în obiectiv), vizor electronic OLED cu rată de refresh foarte bună și rezoluție mare, iar autofocalizarea se face, conform companiei, în 0,08 secunde (nu chiar cel mai rapid autofocus de pe piață) și funcționează cu un nivel minim de lumină de până la minus șase trepte de expunere.

De cealaltă parte, Panasonic S1R are 47 de megapixeli, același vizor electronic și sistem optic de stabilizare…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.