Noi detalii despre programele Rabla 2019: buget aproape triplu pentru “Clasic” și 93 milioane lei pentru “Plus”

0

Guvernul a anunțat că va aproba un buget total de 415 milioane lei pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus, care sunt așteptate să înceapă în 5 aprilie. Suma de 322 milioane lei pentru Rabla Clasic este de aproape 3 ori mai mare decât bugetul din 2018, în timp ce 93 de milioane de lei vor fi alocate pentru programul Rabla Plus.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri că Executivul va aproba bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, astfel încât să permită continuarea programelor guvernamentale Rabla Clasic şi Rabla Plus. Acestea sunt așteptate să înceapă în jurul datei de 5 aprilie. 

“La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. (…) Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35 de mii de români vor avea posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile mai vechi de 8 ani cu altele noi puţin poluante. Continuă şi programul ‘Rabla plus’, prin care finanţăm achiziţia de maşini electrice şi hibrid cu o sumă totală de 93 de milioane de lei,” a declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Suma de 322 milioane lei este de aproape de 3 ori mai mare decât bugetul inițial de 133 milioane lei pentru Rabla Clasic 2018.

Ministerul Mediului anunțase că fondurile vor fi mai mari decât anul trecut, când au fost alocate 50.000 de tichete pentru programul Rabla. Cel mai probabil, fondurile vor fi alocate în mai multe etape.

Potrivit unor modificări anunțate încă din vara anului trecut, cea mai importantă noutate a programului Rabla pentru acest an este că mașina trimisă la casat trebuie să aibă și ITP-ul valabil,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.