Noaptea Muzeelor 2019: cum s-a pregătit Bucureștiul

0

Bucureștiul și alte orașe din țară organizează sâmbătă, pe 18 mai, a 15-a ediție din evenimentul Noaptea Muzeelor. În toată țara, vor fi deschise peste 150 de spații ale unor muzee și instituții culturale. Accesul e gratuit și permis până târziu în noapte.

Noaptea Muzeelor va fi sărbătorită pe 18 mai în București și în mai multe orașe din țară. În premieră, anul acesta, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București se alătură evenimentului.

La această ediție, artiștii teatrului au pregătit momente speciale interpretate în spații inedite. În sediul teatrului va fi proiectat filmul „Popeasca”, un documentar dedicat memoriei marii actrițe Stela Popescu.

Noaptea Muzeelor 2019: cum sărbătorește Bucureștiul

La adresa Calea Victoriei 33 se află sediul teatrului cu o istorie bogată, de la fondatorul Constantin Tănase până în zilele noastre. Spectatorii sunt așteptați, sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 21.30 și 00.30 pentru a face turul instituției, pentru a ajunge în culise și pentru asista la reprezentații inedite ale corului de balet al teatrului și ale actorilor.

Vasile Muraru și Valentina Fătu vor prezenta povestea Teatrului de Revistă și a clădirii în care funcționează astăzi, aflată pe una din cele mai vechi și mai cunoscute artere ale Bucureștiului. Oaspeții pot afla și povestea primului teatru de revistă, a Grădinii Cărăbuș și a Grădinii Boema.

Noaptea Muzeelor: Amintiri despre Stela Popescu și povești de la „Tănase” cu Arșinel

Povești inedite de pe scenă și din spatele scenei vor fi spuse de actorul Alexandru Arșinel, care le va vorbi spectatorilor  despre cei 60 de ani de carieră și de cei 80 de ani de viață.

„Sub genericul Muzica, cea mai frumoasă dintre istorii, soliști consacrați ai Teatrului Tănase, acompaniați de Orchestra Teatrului de Revistă vor interpreta șlagăre și melodii din Bucureștii de altă dată, piese…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.