„Nimic nu creşte la umbra marilor copaci. La băieţi a rămas această idee de vedetariat”. EXCLUSIV: Răspunsul la întrebarea ‘de ce nu avem jucători de tenis, doar jucătoare?’, la ProSport LIVE

0

Sever Dron a vorbit, la ProSport LIVE, despre decalajul imens dintre tenisul românesc feminin şi cel masculin. Raportul jucătorilor prezenţi pe cele două tablouri principale de simplu la Australian Open 2019: 6 la 1. Raportul românilor pe lista capilor de serie: 2-0.

Cu şase jucătoare în prima sută mondială, România este pe podiumul celor mai puternice naţiuni în WTA. La masculin însă, România respiră la simplu doar prin Marius Copil, iar la dublu performează prin Horia Tecău şi Florin Mergea (acesta din urmă având însă un sezon 2018 complicat de accidentări), sportivi născuţi la jumătatea anilor ’80. O scanare mai scrupuloasă a clasamentului WTA relevă faptul că decalajul faţă de alte ţări este însă uriaş şi la feminin, în condiţiile în care la Australian Open 2018 şi 2019 au făcut valuri jucătoare de 15, 16 şi 17 ani, iar România nu are nicio sportivă de sub 18 ani în prima mie mondială (Andreea Prisacariu este mezina şi singura fată de 18 ani înscrisă în clasamentul WTA – detalii AICI, într-o analiză mai detaliată ProSport a tinerelor de succes din circuitul WTA).

Prea mult am rămas la această idee – vorbim încă de Ţiriac, de Năstase, de cele trei finale de Cupa Davis. Mi-aduc aminte de Brâncuşi, care a plecat de la noi, din România. El a spus că nimic nu creşte la umbra marilor copaci. Din fericire, am avut aceşti mari jucători, după care am avut foarte puţini care au reuşit să ajungp la acest nivel. Unul dintre ei – Andrei Pavel, care merită toată stima mea. Dar nimeni nu s-a gândit să pună pe picioare o şcoală de tenis pentru băieţi„, a declarat Sever Dron, la ProSport LIVE.

Fostul antrenor al Vorginiei Ruzici şi al lui Henri Leconte a făcut, mai departe, o paralelă între situaţia de la băieţi şi cea de la fete.

La fete s-a făcut (n.r. – o şcoală),…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.