Nici cel mai optimist scenariu nu arată prea bine. Mihai Covaliu, preşedintele COSR, şi declaraţia care nu oferă prea multe speranţe pentru JO de la Tokyo

0

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, vineri, la Iaşi, cu prilejul Galei Laureaţilor Sportului Ieşean, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Iaşi, că România poate spera, în cel mai fericit scenariu, la un număr de 12 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

”Procesul de calificare la Olimpada de la Tokyo este început deja pentru unele discipline sportive, pentru altele nu. La unele este suficient să îndeplineşti un barem pentru a te califica la Olimpiadă, alte discipline au mai multe competiţii în care acumulează puncte şi în unele cazuri procesul de calificare se încheie chiar cu o lună înainte de startul Jocurilor Olimpice. Ne dorim să avem o delegaţie valoroasă, iar ca o estimare a medaliilor, după ce am făcut o evaluare cu toate federaţiile implicate, sperăm la un număr minim de 4 medalii şi la un maxim de 12 medalii. Scenariul cel mai optimist, după cele prezentate de către federaţii, ar fi de 12 medalii. Scenariul pesimist rezultat în urma analizei comisiei tehnice olimpice ar fi de numai 4-6 medalii. Eu personal sunt optimist şi cred că  putem depăşi acest scenariu pesimist”, a declarat Mihai Covaliu.
Colaborare COSR – CJ Iaşi

Covaliu a venit la Iaşi însoţit de alţi doi colegi din conducerea COSR, vicepreşedintele Alexandru Dedu şi secretarul general George Boroi. Şefii COSR vor încheia un parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, care prevede înfiinţarea în judeţul moldav a unui Centru de Excelenţă pentru copii şi juniori.

”Iaşiul are un mare potenţial în ceea ce priveşte sportul de performanţă, aici se cuvine să amintim sportivi care au câştigat medalii la Jocurile Olimpice, sportivi de la canotaj, scrimă, judo, tir sportiv, haltere. Dar, după părerea mea, Iaşiul nu este exploatat şi valorificat la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.