Netflix, Spotify, țepuite de un hacker care a furat un milion de parole

0

Netflix, alături de Spotify și Hulu, au căzut victimele unui hacker australian care a furat și a vândut aproape un milion de parole. Hoțul obținuse o avere din conturile furate de la alți utilizatori.

Netflix și Spotify sunt fentate de mulți escroci, fie pentru a vedea filmele și a asculta muzica gratis, fie pentru a profita de naivitatea altor utilizatori de bună-credință.

Un australian a furat și a vândut în jur de un milion de parole și usernames de la alți utilizatori de Netflix, Spotify și Hulu. Până la urmă, acesta a fost identificat și arestat de poliție, dar după ce a strâns din „afacerea” lui peste 200.000 de dolari (americani).

El ar fi fost coordonatorul unui site denumit WickedGen.com, care are 120.000 de utilizatori. Australianul a făcut rost de aproape un milion de date de autentificare la Netflix, Spotify și Hulu și le-a vândut apoi celor care nu doreau să plătească un abonament lunar pe aceste platforme.

Netflix și Spotify, din nou ținta hackerilor

Australianul are doar 21 de ani și a fost arestat de polițiști pe 12 martie.

Conform declarațiilor poliției, hackerul a reușit să obțină datele de autentificare ale altor utilizatori prin metoda clasică: a încercat mai multe parole și nume de utilizator până le-a găsit pe cele corecte. Evident, tot procesul a fost automatizat, dar tot e o metodă relativ simplă.

A mizat pe faptul că mulți utilizatori folosesc aceeași parolă la mai multe conturi, adică și la Netflix, și la Spotify, precum și pe alte platforme, exact cum e contraindicat să faci, chiar dacă ai creat o parolă aparent imbatabilă. Datele de autentificare provin atât din Australia, cât și din alte țări. Deci, oricine ar fi putut fi ținta acestui hacker.

Cei de la Netflix spun că tot o formă aflată cumva la limita legală este furnizarea cu bună-știință a propriilor date de autentificare altor persoane, cum ar fi prieteni…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.