Netflix nu vrea să folosești un VPN ca să îți vezi show-urile preferate

0

Netflix e disponibil global, dar nu toate show-urile de pe platformă sunt accesibile tuturor utilizatorilor. Tocmai de aceea, o soluție era folosirea unui VPN. Doar că Netflix nu vrea asta.

Un test realizat pe 59 de furnizori VPN în 30 de versiuni (țări) Netflix diferite (inclusiv România) a arătat că un procent semnificativ nu funcționează cu pachetul Netflix România. Experimentul a fost derulat pe sisteme desktop, dar și pe platformele iOS și Android. În total, au fost peste 5.000 de teste.

Astfel, utilizatorii români care încearcă să treaca de blocajele regionale nu au prea multe alternative. Testul a fost realizat de Comparitech, care a cercetat și dark web ca să vadă cât mai costă un pașaport românesc.

Conform testului, 76% din serviciile VPN testate nu vor funcționa pentru a accesa Netflix din România. Mai mult, 73% din serviciile testate pot debloca Netflix USA. Asta înseamnă că poți avea acces la acele seriale și filme pe care încă nu le-ai primit în România. Unele dintre ele n-ajung niciodată la noi.

Top servicii VPN care au deblocat conținutul Netflix în majoritatea țărilor

  • NordVPN: 30
  • SurfShark: 28
  • PrivateVPN: 20
  • Astrill: 15
  • Air VPN: 15 (doar desktop)
  • Windscribe: 13
  • Mullvad: 13 (doar desktop)
  • CyberGhost: 11

În dreptul fiecărui serviciu vezi mai sus în câte țări a funcționat. Mențiunea specială e că NordVPN a funcționat atât în browser, cât și pe aplicațiile Netflix de iOS și Android.

În România, de exemplu, doar 14 servicii sunt utile pentru acces la versiunea locală. Altfel, 43 de soluții VPN sunt bune ca să ai acces la ce văd americanii.

Deși majoritatea utilizatorilor preferă computerul, e important să știi și pe Android, și pe iOS ce ai la îndemână când călătorești. Astfel, platforma Google a fost cea mai „deschisă”. Un total de 243 de teste au avut succes pe Android, în timp ce pe iOS totalul e la 230. Firesc, pe browser…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.