Naomi Osaka, al 2-lea titlu de Mare Şlem consecutiv! Cu dubla US Open – AO, a întrerupt o serie unică în tenisul feminin, care a inclus-o şi pe Halep. Filmul unei finale epice: ‘Bazooka’ Osaka s-a sprijinit pe jocul sângerând de greşeli al Kvitovei & a închis meciul pe ploaie

0

  • Naomi Osaka este campioana Australian Open 2019 şi noul număr unu mondial – începând de luni, după 7-6(2), 5-7, 6-4, în finala cu Petra Kvitova. Japoneza are, acum, 7.030 de puncte, urmată în clasament de învinsa din finală, cu 6.290 de puncte, şi de Simona Halep (5.582 de puncte).
  • Nipona a închis meciul din prima în decisiv, după ce ratase în al doilea: Kvitova a salvat trei mingi de meci pe serviciu în manşa secundă, la 3-5, revenind de la 0-40, şi câştigând apoi 4 game-uri consecutiv pentru a împinge finala în decisiv, însă tânăra de 21 de ani nu a mai lăsat loc de dubii, servind contra-cronometru în ultimul game, din cauza unor picături de ploaie apărute la Melbourne.
  • Pentru al 2-lea an consecutiv, într-o finală cu miză identică – trofeu plus numărul unu mondial, titlul la Australian Open s-a dat după DECISIV, la fel cum s-a întâmplat în 2018 în clasicul dintre Caroline Wozniacki şi Simona Halep.

Naomi Osaka este noua regină a tenisului feminin. La 21 de ani, japoneza reuşeşte ceea ce doar Venus Williams, apoi Jennifer Capriati mai făceau la startul anilor 2000: a câştigat primele două titluri de Mare Şlem ale carierei în turnee consecutive. Alipind succesului de la US Open victoria de la Melbourne, Naomi Osaka pare că face ordine într-un haos general care domină tenisul feminin din clipa în care tenisul feminin a cedat-o pe Serena Williams vieţii de familie: japoneza întrerupe – culmea!, cu un meci nebun, în care de multe ori Naomi a părut pe buza prăpastiei, ori că se pierde ca o frunză în vârtej de vânt, într-un haos de nedrescris al propiilor emoţii – o serie fără precendent în tenisul feminin, de-a lungul căreia, în 2017 şi 2018, opt jucătoare diferite au câştigat cele 8 titluri de Mare Şlem (Serena Williams, Ostapenko, Muguruza, Stephens, Wozniacki, Halep, Kerber şi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.