„N-aș da timpul înapoi pentru nimic în lume”

0

Jumătate de secol! Atât împlinește astăzi Răzvan Lucescu, cel mai în vogă antrenor român al momentului. Lider autoritar în Superliga din Grecia cu PAOK Salonic, cu 18 victorii și două remize, cu zece etape înainte de final, tehnicianul își sărbătorește ziua de naștere la muncă.

A fost într-o vizită-fulger la București, la începutul săptămânii, unde și-a petrecut 24 de ore alături de soție, Ana, de mama lui, Nely, și de foarte puținii apropiați.

– Răzvan, la mulți ani! Ce reprezintă 50 pentru tine, vârsta ta sau doar un număr?
(râde) Eu nu-mi zic că am 50. Nu-mi prea dau seama că am făcut 50. Stau de vorbă cu mine, mă analizez, mă critic, îmi dau seama că se petrec schimbări. (se gândește) Mi-e tot mai greu să fac sport, mă trezesc, mă mai dor una, alta, călcâie, spate, genunchi, glezne, chestii umane. Apoi, sunt detalii la cum mă îmbrac.

– Adică?
– Caut confortul, nu mai sunt atent să fiu la modă. Acum 7-8-9 ani eram atent la toate aspectele. Dar cel mai important lucru, chiar am întrebat un prieten în avion, când veneam de la Salonic, dacă ar da timpul înapoi.

– Și ce a zis?
– A zis ca da. Cât are el? (râde) 65 de ani. Până unde, am întrebat. Până acolo, mi-a răspuns. Și eu i-am zis: „Eu nu l-aș da!”. Nici la 25, nici la 30, nici la 35 de ani. Asta înseamnă că mă simt excelent cu ceea ce trăiesc acum.

Unul dintre „animăluțele” antrenorului, Lucescu fiind un mare iubitor de animale, având și în Grecia câteva de care se ocupă personal

„Da, am și momente de nebunie”

– Cum e viața printre străini, acum când ești aproape să sărbătorești primul titlu de campion din cariera de antrenor?
– Am un prieten foarte bun la departamentul media, Kyriakos, și-mi spunea că fiecare echipă are fața, forma antrenorului. Zicea că la noi, la PAOK, echipa e și nebună, și echilibrată. Da, am și momente de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.