Motivul real pentru care Piţurcă nu l-a mai convocat pe Lucian Sânmărtean la echipa naţională: ”Domnul Porumboiu m-a forţat să intru. Piţurcă a crezut că e vorba de o trădare”

0

Lucian Sânmărtean (39 de ani) a dezvăluit, după opt ani, de ce nu a mai fost convocat la echipa naţională a României de fostul selecţioner, Victor Piţurcă. Totul s-a întâmplat într-un meci al tricolorilor cu Belarus, scor 2-2, în care fostul mijlocaş a suferit o accidentare.

Acesta s-a întors la echipa sa de club de atunci, FC Vaslui, şi a fost ”forţat” de patronul Adrian Porumboiu să intre în teren, lucru interpretat greşit de selecţioner: ”Cum a fost povestea cu echipa naţională? A fost vorba de o neînţelegere, de fapt. Domnul Piţurcă m-a convocat pentru un joc, am jucat vreo 30 de minute, m-am accidentat la gambă, m-a schimbat, iar la final de săptămână, la Vaslui, domnul Porumboiu a zis: ‘Pe mine nu mă interesează, mie trebuie să îmi intri şi într-un picior. Pentru mine nu contează, nu eşti accidentat’.

Domnul Porumboiu m-a forţat să intru. Am intrat, am stat pe teren, pentru că nici nu puteam să alerg. Atunci, domnul Piţurcă văzându-mă că intru la joc, a crezut că m-am dat lovit la naţională, că e vorba de o trădare. A fost un moment destul de delicat pentru mine. Pentru că eram pus între două entităţi, una a naţionalei, cealaltă a clubului care mă plăteşte. Am încercat să-i împac şi pe unii şi pe alţii şi nu mi-a ieşit nici cu unii, nici cu alţii. Nu am ajutat nici clubul, şi mi-am făcut şi rău în relaţia cu echipa naţională”, a spus Sânmărtean, potrivit Pro X.

Lucian Sânmărtean a debutat la echipa naţională pe 20 august 2003, într-un meci câştigat de tricolori cu Ucraina, pe vremea când selecţioner era Anghel Iodrănescu. A urmat o pauză de aproape opt ani pentru fostul mijlocaş, care a revenit pe 3 iunie 2011, cu Bosnia, scor 3-0. După meciul cu Belarus din luna octombrie a aceluiaşi an, Sânmărtean a absentat până în 2014, iar ultima sa…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.