Motivul pentru care Borcea vrea să emigreze? Procurorii DNA cer 15 ani de închisoare pentru fostul acţionar de la Dinamo: „coleg” de dosar cu alte două nume celebre

0

Procurorii DNA cer între 5 şi 15 ani de închisoare pentru Cristi Borcea în dosarul retrocedării plajelor din Constanţa. Dosarul, în care fostul acţionar dinamovist e judecat alături de câteva zeci de persoane – între care fostul primar Radu Mazăre şi baronul PSD Nicuşor Constantinescu -, este acum pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocaţii lui Borcea au invocat, în faţa instanţei, faptul că afaceristul a fost de bună-credinţă şi că faptele există doar în imaginaţia procurorilor.

Eliberat recent din închisoare, unde a ispăşit o mică parte din pedeapsa primită pentru că a fraudat bugetul de stat şi clubul Dinamo în mai multe transferuri de jucători, Cristi Borcea s-a declarat scârbit de România şi, potrivit Libertatea, îl bate gândul să plece din ţară. „Am luat în calcul şi varianta de a pleca definitiv din România. În 2019, cu siguranţă, iau decizia definitivă pentru viitorul meu şi al familiei. De ce aş vrea asta? E prea multă mizerie, prea multă răutate”, a mărturisit Borcea pentru Libertatea.

 

Iată ştirea completă publicată de Mediafax despre procesul în care e implicat Borcea:

Dezbaterile finale din Dosarul Retrocedării plajelor, în care sunt implicaţi Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi alţi zeci de funcţionari din Primăria Constanţa, se reiau marţi la 12:00, la instanţa supremă, iar pronunţarea ar putea fi amânată două săptămâni.

Luni seară, un complet de judecată format din preşedintele Ionuţ Matei şi magistraţii Ioana Bogdan şi Alina Ioana Ilie a decis să continue marţi la ora 12:00 dezbaterile pe apel în acest dosar, după o şedinţă de peste 11 ore.

Avocatul lui Radu Mazăre, Ioana Fucşa, a cerut instanţei achitarea clientului ei, pe motiv că instanţa de fond, care a pronunţat o decizie de condamnare cu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.