Moştenirea lui Mangia la Craiova. Oltenii n-au fost Devis cu el, dar şi-au văzut visul cu ochii: trofeu după 25 de ani, multe milioane în conturi şi o schimbare importantă

0

Devis Mangia (44 de ani) a plecat de la Craiova, după aproape doi ani de când a preluat echipa din Bănia. Antrenorul italian a fost dat afară din cauza rezultatelor slabe ale echipei din ultimul timp, dar lasă în spate o moştenire importantă, care va fi cu greu egalată în următoarea perioadă de timp. Mangia lasă Craiova pe locul trei în clasamentul din Liga 1, dar fără şanse la titlul de campioană, trofeu mult visat de olteni.

Instalat ca antrenor principal la Craiova în vara lui 2017, Mangia a reuşit să-i transforme pe olteni. Dintr-o echipă care a prins cu greu play-off-ul, înt-o prezenţă constantă între primele şase echipe ale campionatului, care să încerce să lupte la titlu. Cea mai mare realizare a lui Mangia este, însă, Cupa României câştigată în 2018, trofeu a adus în Bănie după 25 de ani de aşteptare.

ProSport evidenţiază moştenirea lăsată de Devis Mangia în spate, după ce a fost „debarcat” de la Craiova:

1. Profit uriaş din vânzarea de fotbalişti

Cu Devis Mangia la cârmă, Craiova a vândut cel mai bine în ultimii ani. Vladimir Screciu, brazilianul Gustavo şi „gemenii” Alex Băluţă şi Alex Mitriţă au fost vânduţi pe bani foarte mulţi. În ultimul an şi jumătate, nu mai puţin de 13,5 milioane de euro au intrat în continurile oltenilor doar din vânzarea de fotbalişti. Mitriţă a plecat în MLS, la New York City, pe 8 milioane de euro, Băluţă a plecat în Cehia, la Slavia Praga, pe 2,7 milioane de euro, Gustavo a fost vândut în China, la Liaoning, pe 800.000 de euro, în timp ce Vladimir Screciu a luat drumul Belgiei, la Genk, în schimbul a două milioane de euro. Dintre aceştia, Craiova a plătit bani doar pe Mitriţă şi Băluţă. 900.000 de euro pe ambii fotbalişti.

Mutarea inspirată a lui Mangia, care a preluat modelul Napoli şi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.