Momentul mult aşteptat de Constanţa a sosit! HC Dobrogea Sud este la 60 de minute distanţă de calificarea în grupele Cupei EHF. Ce au declarat oficialii echipei înaintea returului cu Malmo în turul 3 preliminar

0

HC Dobrogea Sud Constanţa este la 60 de minute distanţă de calificarea în grupele Cupei EHF. Echipa antrenată de Zvonko Sundovski va juca pe teren propriu, duminică, de la ora 18:00, manşa secundă cu HK Malmo, din turul 3 preliminar. „Delfinii” pleacă în avantaj după ce au câştigat în tur cu 23-22, astfel că au devenit favoriţi în această dublă manşă.

Constanţa are din nou echipă foarte bună la handbal, gata să se bată pentru trofee în România, dar şi pentru a aduce din nou formaţii mari, aşa cum a făcut-o ani la rând HCM. Clubul înfiinţat în 2015, după dispariţia HCM, a câştigat Cupa României în primăvară, iar acum a ajuns la un meci distanţă de grupele Cupei EHF, fază în care au toate şansele să se regăsească şi formaţii precum THW Kiel şi St. Raphael (grupare la care activează şi românii Mihai Popescu, Alexandru Şimicu – jucători şi Rareş Fortuneanu – antrenor).

Partida retur cu Malmo îi prinde pe băieţii lui Zvonko Sundovski în cea mai bună perioadă din scurta istorie a clubului, adică după o serie de 11 victorii consecutive, şapte obţinute în campionat, trei în Cupa EHF şi una în Cupa României. În urma evoluţiilor din această perioadă, Constanţa luptă pentru locul 1 provizoriu şi în România cu CSM Bucureşti, cele două formaţii fiind separate de un punct în fruntea clasamentului. Asta nu înseamnă că HCDS are şi calificarea asigurată în grupele Cupei EHF, iar oficialii clubului au şi tras semnale de alarmă în acest sens.

“Chiar dacă am reuşit să câştigăm la un gol în Malmo, după un meci foarte bun făcut de noi, calificarea nu este jucată. Se poate întâmpla orice la Constanţa, dar sper eu ca experienţa noastră să îşi spună cuvântul duminică şi să reuşim să ne calificăm”, a declarat Rudi Stănescu, preşedintele echipei,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.