Misiunea sinucigașă către Marte, falimentară. O româncă era între finaliști

0

Mars One trebuia să fie proiectul care va trimite oameni să locuiască pe Marte pentru restul vieții, fără a se mai întoarce vreodată pe Pământ. Deși proiectul a părut întotdeauna irealizabil, acum suntem mai conștienți ca niciodată de eșecul său.

Mars One, misiunea ambițioasă care urmărea să colonizeze pentru prima dată planeta Marte, s-a terminat cu falimentul Mars One Ventures. Compania care urma să finanțeze proiectul a fost dizolvată în ianuarie 2019. Totuși, nimeni nu pare să fie prea surprins, având în vedere criticile cu care compania s-a confruntat încă de la început.

Lichidarea companiei a fost descoperită de un utilizator Reddit, care a observat o înștiințare legată de falimentul Mars One Ventures pe site-ul Tribunalului din Basel din Elveția.

Mars One are în componența sa două organizații: Mars One Foundation, o organizație non-profit responsabilă cu găsirea de soluții pentru a îndeplini scopul misiunii, și Mars One Ventures, ramura comercială. Ben Lansdorp, fondatorul proiectului,  a confirmat falimentul celei de-a doua. A subliniat că doar aceasta a fost afectată. Potrivit lui, organizația non-profit continuă să caute finanțare pentru îndeplinirea misiunii.

Mars One și-a anunțat în 2012 planul de a coloniza Marte prin trimiterea de voluntari într-o călătorie doar dus. Aceștia urmau să nu se mai întoarcă vreodată. Proiectul urma să se finanțeze dintr-o emisiune de tip reality show care ar fi urmărit candidații în timp ce se pregăteau pentru misiune.

Proiectul Mars One a fost privit cu neîncredere încă de la început

De-a lungul timpului, afirmațiile și acțiunile companiei au fost sub examinare amănunțită. Mulți experți au sugerat de la început că proiectul Mars One ar fi fost o înșelătorie, iar compania nu ar avea vreun plan concret prin care să trimită oamenii pe Marte.

Un aspect legat de misiune care s-a aflat…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.