Minunea, dusă până la capăt! Bianca Andreescu, canadianca de origine română, a câştigat turneul de la Indian Wells, după 10 zile fabuloase. Salt de peste 150 de locuri în WTA şi „ajutor” pentru Simona Halep

0

Bianca Andreescu, jucătoarea din Canada de origine română, este noua campioană la Indian Wells, după ce a învins-o pe Angelique Kerber cu 6-4, 3-6, 6-4. Jucătoarea de 18 ani a intrat direct în istoria turneului, este prima care a obţinut trofeul după ce a intrat pe tabloul principal pe baza unui wildcard.

  • Bianca Andreescu a realizat nu mai puţin de 44 de lovituri câştigătoare. Forehand-ul a fost letal, a făcut 31 de puncte cu această lovitură.
  • La începutul anului, Bianca era clasată pe locul 178 WTA. După acest triumf, ea urcă până pe locul 24 WTA.
  • Ca urmarea a victoriei obţinute de Bianca Andreescu, Simona Halep rezistă pe podium în ierarhia WTA. De luni, Simona este pe locul 3.

Aflată în faţa celui mai important moment al carierei, Bianca Andreescu a jucat cu mult tupeu în faţa unui triple câştigătoare de Grand Slam. Permanent în ofensivă, permanent cu forehand-ul arma principală de atac. Jucătoarea de 18 ani a reuşit un break încă de la începutul meciului şi l-a valorificat până la finalul primului set: scor 6-4.

În actul secund, Kerber a început să fie mai agresivă şi a speculat uneori jocul ceva mai precipitat al surprizei turneului. A realizat break-ul la 2-1 şi, la fel ca şi Bianca, a reuşit să păstreze avantajul până la finalul actului secund: 6-3.

În setul decisiv, Andreescu a dat senzaţia că va capota din punct de vedere fizic. Ba chiar şi-a anunţat antrenorul că nu-şi mai simte picioarele. Ambiţia ei a fost însă mai presus de orice, Bianca a revenit la jocul ofensiv şi a întors finala de o manieră incredibilă. De la 2-3 a ajuns la 5-3 şi trei mingi de meci. Kerber a rezistat şi a anulat toate aceste şanse, dar nu a mai avut ce face la următorul asalt al adversarei. Bianca a ţinut din toate puterile să ducă minunea până la capăt…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.