Michelin a lansat oficial în România anvelopa de iarnă Alpin 6 și anvelopa all-season CrossClimate+

0

Vine iarna și trebuie să ne pregătim mașinile pentru zilele cu zăpadă. Michelin România a punctat începutul sezonului rece prin lansarea noii anvelope de iarnă Alpin 6, dar și anvelopa all-season CrossClimate+.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Iarna bate la ușă și este momentul pentru a alege un set nou de anvelope de iarnă. Michelin România a ales luna octombrie pentru lansa în România cea mai nouă generație de anvelope de iarnă dedicată europeană.

Michelin Alpin 6

Numită Michelin Alpin 6, noua anvelopa de iarnă de la producătorul francez pune accent pe tracțiune și performanțe la frânare pe zăpadă. Michelin spune că Alpin 6 este o anvelopă cu 20% mai longevivă față de concurenții premium.

Michelin a construit suprafața de rulare a noii anvelope de iarnă folosind două tipuri de compuși. De asemenea, canelurile din profilul anvelopei se lărgesc pe măsură ce anvelopa se uzează și asta ajută la o aderență bună chiar și când profilul ajunge la uzura maximă de 1.6 mm. Banda de rulare este formată din mai multe straturi. Atunci când este nouă, compușii chimici oferă performanțe maximă în condiții de iarnă, iar pe măsură ce banda de rulare se uzează, compușii favorizează aderența pe zăpadă.

Noua anvelopă nu are un indicator de uzură de 4 mm, însă are o viață extinsă până la uzarea maximă a benzii de 1.6 mm. În plus, deține o nouă treaptă – indicator de uzură care oferă posibilitatea de a citi cu ușurință procentul dintre caneluri la 75%, 50% și 25%.

Michelin mai spune că noua anvelopă a fost testată de organisme independente ca TUV Sud sau Dekra, iar aceste teste au arătat o distanță de frânare mai redusă cu șase metri pe zăpadă față de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.