Mercedes a tras o reclamă superbă în România, că avem decor ca-n 1900

0

Mercedes a făcut o reclamă despre prima femeie care a condus un automobil. Rezultatul e admirabil. Mai mult, reclama a fost filmată în România, pentru că era necesar un decor ca acum 100 de ani.

De fapt, chiar mai mult de un secol, deoarece prima persoană care a condus un automobil a fost Bertha Benz (1849 – 1944), soția și partenerul de afaceri al lui Karl Benz, considerat inventatorul automobilului.

Dovezile istorice îi contestă, cumva, meritele exclusiviste de inventator, dar legenda spune că el este unul dintre „părinții” automobilului. Iar fanii înfocați ai mașinilor Mercedes cred asta pe cuvânt, evident.

Mercedes a publicat reclama pe YouTube pe 6 martie, cu două zile înainte de Ziua Internațională a Femeii. E un alt fel de omagiu adus femeilor din întreaga lume. Marian Ionescu a scris pe site-ul său despre cum reclama a fost filmată în România.

Reclama celor de la Mercedes este una de lung metraj, cum mai vezi doar în decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Durează patru minute pline și e ca o poveste, una din care chiar ai ce să înveți și sunt convins că o vei savura până la ultimele secunde.

Mercedes și omagiul adus Berthei Benz

Pe scurt, acțiunea se desfășoară într-o zonă rurală, pe câmp, la început, unde țăranii și țărăncile trag cu greutate un plug (nici măcar cal nu aveau), dar au în momentul acela o revelație: o femeie bine îmbrăcată, de statut burghez, care are alături doi copii, se plimbă cu o viteză „amețitoare” (pentru acele vremuri) pe o căruță ciudată, zgomotoasă, dar fără niciun cal.

Țăranii se uită îngroziți, iar o fetiță aleargă să dea sfoară-n sat că se apropie o vrăjitoare. Toți sătenii se uită la femeie și la mașinăria ciudată ca după urs, dar întâmplarea face că „trăsura” se strică și nu se mai mișcă.

Tânăra femeie (o actriță cunoscută) intră într-o farmacie ca să…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.