Mașina nu pornește? Iată care ar putea fi cauzele!

0

O dimineață în care ești deja în întârziere, iar mașina nu vrea să pornească nu este una foarte plăcută. Oricât te-ai chinui și ori de câte ori ai răsuci cheia în contact, motorul nu vrea să pornească, iar ședința pe care o aveai programată a început deja? Dacă treci prin această situație, cele mai frecvente trei motive pentru care se întâmplă asta le vei putea afla în cele ce urmează. Păstrează-ți calmul și încearcă să rezolvi rapid problema care are, cel mai probabil, o cauză care se poate rezolva ușor.

Verifică bateria auto

Cea mai frecventă problemă cu care orice șofer se poate confrunta este faptul că bateria mașinii este complet descărcată. Fie ai uitat pozițiile aprinse peste noapte, iar asta a secat bateria de curent, fie ai alarmă la mașină și în perioada în care ai stat departe de ea, aceasta a sunat pentru mult timp, sau ai uitat un consumator important pornit, precum camera de filmat a mașinii. Tot ce trebuie să faci pentru a diagnostica în mod corect această cauză este să asculți sunetele pe care motorul mașinii tale le face atunci când îi pui contactul. Dacă nu auzi nimic, înseamnă că acumulatorul mașinii nu mai are putere pentru a livra energia necesară pornirii motorului, așa că poți pune mâna pe telefon și cere ajutorul unui prieten care te poate ajuta cu un set de cabluri de curent pentru mașină, dar și cu bateria montată pe autoturismul pe care acesta îl conduce, pentru a putea face transferul minim de energie necesar pornirii motorului mașinii tale. Imediat după ce ai remediat problema, comandă o baterie auto nouă și ai mai multă grijă să oprești toți consumatorii, înainte să cobori din mașină.

Uită-te la bujii

Dacă bateria este în regulă, dar motorul tot nu vrea să pornească, aruncă-ți o privire asupra bujiilor. Dacă au o culoare aurie, înseamnă că sunt încă funcționale. Dacă sunt înnegrite, ai răspunsul la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.