Mașina excepțională pregătită de Bugatti reinventează prima supermașină

0

Bugatti ar putea pregăti o nouă surpriză pe care o va prezenta la Salonul Auto de la Geneva. Producătorul franco-italo-german vrea să reinventeze prima supermașină din istorie și să o adapteze actualelor tehnologii.

Bugatti este renumită în prezent datorită modelelor Veyron și Chiron, considerate cele mai rapide supermașini din lume, dar producătorul a făcut istorie încă de la primele sale creații.

Bugatti a fost compania care a dat lumii, în 1936, prima supermașină, Atlantic 57SC. Am scris anul trecut un articol despre ea, cum a anticipat viitorul, fiind cu mult înaintea epocii interbelice. Azi, designerii companiei vor să aducă la viață un concept nou, pornit de la aceeași supermașină Atlantic 57SC.

Forma ei elongată și acele aripi supradimensionate și concepute pentru a spori coeficientul aerodinamic, erau elemente de design specifice acelor vremuri, dar performanțele erau cu mult superioare mașinilor din epocă. Așa cum și azi, Chiron este un model superior multor supermașini ale momentului.

În anii ‘30, Bugatti Atlantic 57SC valora 40 de milioane de dolari. Este considerată cea mai scumpă mașină creată vreodată. Au fost fabricate doar patru exemplare, dar cum ar fi ca acest model să redevină ce a fost cândva?

Reprezentanții Bugatti spun că azi ar valora „doar” 18 milioane de dolari și va păstra designul clasic, dar adaptat la tehnologiile din prezent.

Primul zvon a apărut pe 12 februarie anul acesta, iar pe 18 februarie, Bugatti a publicat și primele informații oficiale pe Twitter.

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.