Martorul-cheie din dosarul lui Kovesi, audiat la Secția pentru Investigarea Magistraților

0

Un martor cheie din dosarul privind aducerea în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa, a fost audiat la Secția Specială de Investigare a Magistraților. E vorba de același dosar în care Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

ACTUALIZARE: La Secția Specială a fost chemat, pentru audieri, și fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Un martor-cheie a fost audiat, joi, la Secția Specială de Investigare a Magistraților. E vorba de Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI. Coldea s-a prezentat la audieri, el fiind citat în dosarul privind aducerea în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa.

Dosarul în care este cercetată și Laura Codruța Kovesi a fost deschis după o sesizare făcută de fugarul Sebastian Ghiță, fost parlamentar.

Dosarul în care a fost audiat Coldea, deschis la sesizarea lui Ghiță

Florian Coldea a fost chemat să dea declarații în acest dosar pentru că procurorii cred că ar avea informații despre modul în care Nicolae Popa a fost adus în țară. El nu a stat de vorbă cu jurnaliștii și nici nu a explicat calitatea în care urma să fie audiat.

Florian Coldea a spus că va face ”câteva observații” la plecare și a adăugat, ironic: ”Cât interes pentru un profesor!”. Coldea predă, în prezent, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Dosarul instrumentat de Secția Specială a fost deschis în decembrie 2018, la scurt timp după ce Secția Specială a fost înființată. Prima vizată a fost Laura Codruța Kovesi, ea fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Între timp, fosta șefă a DNA este și urmărită penal.  Fugarul Sebastian Ghiță susținea că, în 2011, Laura Codruța Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în țară a fostului director al FNI, Nicolae Popa. Pe numele său era emis un mandat internațional de arestare…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.