Lupta SUA împotriva Huawei oprește dezvoltarea rețelelor 5G

0

Ofensiva SUA împotriva firmei telecom Huawei creează mair probleme pentru operatorii de telefonie mobile pe măsură ce aceștia se pregătesc pentru construirea viitoarelor rețele wireless.

Statele Unite încearcă să convingă alte țări să nu permită accesul Huawei la noua rețea 5G deoarece susține că echipamentul chinezilor poate fi folosit de guvernul de la Beijing pentru spionaj.

Huawei a negat cu vehemență că acest lucru s-ar întâmpla. Între timp, compania a avansat destul de mult în acest domeniu și dacă un operator vrea să fie primul care să aducă 5G consumatorilor atunci cam trebuie să lucreze cu firma chineză.

„Interzicerea Huawei ar crea un vid pe care nimeni nu l-ar putea umple în timp util și ar putea afecta serios dezvoltarea rețelelor 5G la nivel mondial”, a declarat Stephane Teral, expert în infrastructură telecom al firmei de cercetare IHS Markit.

Statele Unite nu are un competitor global pentru Huawei în acest departament. Cei mai mari rivali ai Huawei pe acest segment sunt Ericsson și Nokia. Totuși, cele două firme europene, s-au chinuit în ultimii ani, au dat oameni afară și au înregistrat pierderi.

Nick Read, CEO-ul Vodafone, a declarat că interzicerea utilizării echipamentului Huawei ar afecta substanțial implementarea 5G. Operatorul mobil a suspendat recent instalarea echipamentului Huawei în piețele importante din Europa pentru a analiza situația. În acest moment, planul este ca în Uniunea Europeană rețelele 5G să fie implementate prin 2020 și tot cam atunci și prin România.

Neil McRae, chief architect al grupului telecom BT din Marea Britanie, a spus că „există un singur furnizor de 5G în acest moment, iar acela este Huawei. Ceilalți trebuie să recupereze teren”.

Totuși, în decembrie 2018, reprezentanții BT au declarat că nu va include echipament Huawei pentru construirea rețelei 5G.

În același timp, serviciile de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.