Lup gigant, găsit conservat în Siberia: la ce întrebări poate răspunde descoperirea oamenilor de știință

0

Oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare. Au găsit capul intact al unui lup care a trăit în urmă cu 40.000 de ani, în Era Glaciară. Capul este perfect conservat și, cel mai probabil, a reprezentat, la acea vreme, trofeul unui vânător.

Oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare în solul înghețat al Siberiei. Capul decapitat al unui lup gigant, care a trăit în Era Glaciară, a fost descoperit perfect conservat. E vorba de o „descoperire unică a primelor rămăşiţe ale unui lup pleistocen, cu un ţesut conservat“, spun cercetătorii.

Capul aparține unui lup gigant, care trăia în urmă cu 40.000 de ani, și care, cel mai probabil, a fost omorât de un vânător.

Cum arată lupul gigant descoperit în Siberia

Capul descoperit în solul înghețat din Siberia are o lungime de 40 de centimetri, ceea ce înseamnă cam jumătate din lungimea totală a unui lup care trăiește în zilele noastre.

Capul, perfect conservat, a fost găsit de un localnic în vara anului trecut, în regiunea Iacutia din Siberia. Cercetătorii au descoperit că lupul are creierul şi colţii intacţi, la fel şi blana bogată, asemănătoare unui mamut. Oamenii de știință din Japonia susțin că e posibil ca lupul să fi fost ucis pe când avea între doi și patru ani, adică ajunsese la maturitate.

„Aceasta este o descoperire unică a primelor rămăşiţe ale unui lup din Pleistocen, cu un ţesut conservat. Le vom compara cu lupii de astăzi, pentru a înţelege modul în care a evoluat specia şi pentru a-i reconstrui aspectul”
Albert Protopopov, Academia de Ştiinţe din Iacutia

Capul de lup, perfect conservat, a fost expus la o expoziţie din Japonia, una a rămăşiţelor unor fiare îngheţate, organizată de oameni de ştiinţă japonezi şi siberieni.

Lupul este expus alături de un pui de leu de peşteră bine conservat. Puiul are aproximativ 40 de centimetri şi cântăreşte 800 de grame. Se crede că acest a murit la scurt…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.