Locuri care merită vizitate în Peloponez

0

Peloponezul este cunoscut pentru diversitatea culturală şi frumuseţile naturale. Un tur al peninsulei greceşti va reprezenta cu siguranţă o experienţă de neuitat pentru oricine iubeşte peisajele naturale şi combină plăcerea cu bogăţia culturală. Vă vom prezenta în continuare locuri din Peloponez care merită atenţia oricărui călător.

  • Peloponez
  • Peninsulă în sudul Greciei, constituind aproape întreg teritoriul țării de la sud de Golful Corint
  • Teoretic este o insulă, după construirea Canalului Corint, în 1893
  • A fost locuită încă din preistorie
  • Numele actual provine din mitologia greacă, în special legenda eroului Pelops, despre care se spune că ar fi cucerit întreaga regiune

Amfiteatrul antic de la Epidaur este o atracţie internaţională. Este cel mai bine conservat amfiteatru antic, foarte cunoscut pentru acustica sa exceptională. Găzduieşte Festivalul Atenei, cel mai mare din Grecia. În fiecare vară, amfiteatrul încântă spectatorii cu piese de teatru greceşti, subtitrate în limba engleză.

Ruinele Corintului antic sunt un sit arheologic care a oferit multe descoperiri. Oraşul antic se află 9 km distanţă de Corint, la poalele dealului Acrocorinth, unde se afla vechea cetate şi de unde se poate vedea Acropola din Atena.

Oraşul Nafplio este străbătut de multe străzi pitoreşti şi plin de magazine micuţe  care vând produse tradiţionale. În Nafplio, turiştii pot vizita Castelul Bourtzi şi pot urca 999 de trepte până la Castelul Palamidi.

Nemea este printre cele mai faimoase regiuni viticole din Grecia. Turiştii au oportunitatea să viziteze cramele şi să guste vinul grecesc. Pe lângă crame, ei pot vizita ruinele oraşului antic Nemea, muzeul, templul şi stadionul antic.

Mycenae este un sit arheologic care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. A fost construit între două dealuri conice înalte, într-o zonă joasă care controla atât rutele terestre, cât şi pe cele marine….

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.