LIVE BLOG Wimbledon 2019 | „Fedal XL”: Roger Federer – Rafael Nadal, semifinala de vis, în jurul orei 18:00. Cifrele statistice dau peste cap tot ce credeai că ştii despre cei mai titraţi jucători din tenisul masculin | VIDEO

0

  • Roger Federer – Rafael Nadal, în semifinalele Wimbledon 2019. Partida se va juca pe Terenul Central, după terminarea primei semifinale, dintre Novak Djokovic (deţinătorul trofeului) şi Roberto-Bautista Agut (cap de serie 23).
  • Este al 40-lea „Fedal” în meciurile oficiale. Între 2006 şi 2008, Federer şi Nadal s-au înfruntat în trei finale consecutive la All England Club. Pe prima, elveţianul a câştigat-o în patru seturi, deschizând cu un 6-0 rarisim în această rivalitate, pe a doua a câştigat-o tot Federer, dar în cinci seturi, lăsându-l pe Nadal în lacrimi în vestiar, descumpănit, iar a treia a adus o adevărată răsturnare cosmică de situaţie, Nadal impunându-se în decisiv, după ce luase un start prompt, 2-0 la seturi. De atunci, Federer şi Nadal nu au mai disputat vreun meci pe iarbă.

 

17:00 Se joacă de o oră şi 45 de minute pe Terenul Central, Novak Djokovic şi Roberto Bautista-Agut împărţindu-şi primele două seturi, astfel încât startul anticipat, optimist, al semifinalei Federer – Nadal se mută cu cel puţin o oră. iată însă o selecţie cu cele mai spectaculoase puncte ale finalei din 2008 dintre cei doi mari campioni. Mats Wilander ne anunţa că, probabil, vom vedea mai puţine schimburi de mingi atât de lungi (detalii AICI). Vom vedea astfel de puncte magice astăzi? Şi câte?


Înainte de startul turneului, Rafael Nadal a pierdut un loc pe lista capilor în dauna lui Roger Federer, pe baza formulei de calcul unice în peisajul tenisului mondial. Cei doi, favoriţi 2 şi 3, se înfruntă acum pentru un loc în finală. Careul de aşi are, în 2019, potrivit statisticienilor ATP, cea mai ridicată medie de vârstă, „mezinul” semifinalelor fiind Roberto…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.