LISTA COMPLETĂ a bolilor care te pot lăsa fără permis

0

O afecțiune care nu permite deținerea unui permis auto depistată de orice medic ( nu doar cel de familie) te poate lasă fără permis.

Medicul va putea să trimită șoferii la o examinare medicală. Astfel, conducătorii vor fi obligați să se prezinte la o clinică autorizată, altfel vor risca să-și piardă automat permisul.

Practic, orice medic, nu doar cel de familie (așa cum e acum), va putea să trimită un șofer la examinare într-o clinică autorizată.

Biletul de trimitere va fi trimis șoferilor cât mai repede, iar în maximum trei zile lucrătoare de la comunicare aceștia vor fi obligați să se prezinte la clinica indicată pentru o examinare medicală de specialitate.

Dacă afecțiunea se confirmă clinica va trebui să informeze poliția rutieră și șoferul își va pierde temporar dreptul de a utiliza permisul.

Șoferii își pot permisul numai după ce vor scăpa de afecțiunile medicale din cauza cărora li s-a retras actul.

 

LISTA COMPLETĂ a bolilor care te pot lăsa fără permis

În Monitorul Oficial cu nr. 1041 din 29 decembrie 2017 a fost publicat Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1.530/2017 pentru modificarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.162/2010.

Ordinul prevede modificarea condițiilor de sănătate pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a obține dreptul de a conduce un vehicul.  Permisele de conducere auto pot fie eliberat sau reînnoite în cazuri excepționale persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare numai după ce afecțiunea în cauză a fost tratată și în baza unui aviz eliberat de un medic specializat în cardiologie.

Normele minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.162/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 631 din…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.