Linişte, CFR este campioană! Într-o atmosferă prea calmă pentru un aşa meci, CFR a câştigat al 5-lea titlu din istorie

0

Străzi pline cu oameni în preajma stadionului din Gruia, freamăt în interiorul arenei şi o tensiune care se simte în aer. CFR luptă pentru titlu. Este zi importantă la Cluj. Cu 4 titluri în ultimii 10 ani, CFR şi-a câştigat şi suporteri. Mulţi au tricouri şi fulare cu însemnele echipei şi se vede o diferenţă faţă de titlul obţinut în 2008 şi faţă de suporterii de atunci, veniţi mai mult “ca la urs” să vadă Chelsea sau AS Roma, în primul sezon de Champions League.

Cu bune şi rele, criticată pentru transferuri, pentru eşecul cu Dudelange, schimbarea a 3 antrenori sau jocul lui Dan Petrescu, CFR are ceva de necontestat. Este echipa cea mai premiată în fotbalul românesc din ultimul deceniu. Indiferent ce conducere au avut, clujenii au ştiut să facă performanţă pe plan intern mai bine ca alţii.

Stadionul se umple, atât cât permit normele de siguranţă. 14.000 de spectatori, adică vreo 10.000 – 11.000 pe lângă cei care merg de regulă la meciuri, semn că unii îşi amintesc doar în momentele istorice de echipa din Gruia.

Atmosfera se “încălzeşte” când intră echipele pe teren. Camora, cu 2 titluri, Culio, Ţucudean, Arlauskis, Deac, toţi cu câte 3 tiluri şi ceilalţi care au mai cucerit campionatul sezonul trecut. Toţi aceştia oferă încredere spectatorilor, care nici nu se gândesc că CFR ar putea pierde ce are în mână. Poate că tocmai această experienţă i-a pus pe suporterii “de meciuri mari” din Cluj să vină ei la stadion pentru a aştepta titlul şi nu pe fanii FCSB.

Golul lui Culio şi titlul aşteptat în linişte

Începe meciul şi jucătorii lui Papură se simt ca la o petrecere la care n-au fost invitaţi, dar s-au nimerit acolo. Mai mănâncă un aperitiv, mai închină un pahar, dar nu vor să deranjeze. CFR începe mai decisă şi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.