Leonard Doroftei a ajuns în situaţia pe care nu o credea posibilă. Ce face pentru a-şi câştiga banii: „Nu e o ruşine, nu stăm să cerşim!”

0

Forţat de autorităţile din Ploieşti să-şi mute afacerea, celebrul bar Doroftei Pub, din centrul oraşului spre periferie, Leonard Doroftei (48 de ani) are de gând să se mute în Bucureşti, dar, până atunci, a trecut la munca de jos.

Odată cu plecarea din spaţiul care-i aducea un profit consistent de ani buni, cifrele barului au scăzut considerabil, pentru că Doroftei nu poate vinde băuturi alcoolice în zilele de meci ale Petrolului, cam singurele dăţi în care zona în care e amplasat barul, la tribuna întâi a stadionului „Ilie Oană” e populată. De aceea, „Moşul” nu mai plăteşte chelneri şi ospătari, ci, alături de soţia sa, a început să servească la mese pentru a-şi mulţumi clienţii fideli: „Nu e o ruşine să munceşti! M-am băgat să servesc la mese. Soţia mea mă ajută la pub. Monica lucrează în bar. E afacerea noastră, de familie, e normal să lucrăm cot la cot. Nu stăm să cerşim, muncim pentru noi, pentru a reuşi cu afacerea noastră”, a spus Doroftei, pentru Libertatea, înainte să explice de ce îi este greu să găsească personal calificat: „E greu să angajăm personal pentru că oamenii nu-ţi stau doar ca să servească la două-trei mese pe zi. Se ştie, salariile ospătarilor sunt mici, aşa că, dacă n-au clienţi prea mulţi, nu câştigă nici bani suplimentari din eventualele bacşişuri. Este simplu. Unde e vad, vin şi ospătarii, unde nu e, fug văzând cu ochii. Sper însă ca ploieştenii mei să vină la noua locaţie. Îi aşteptăm cu drag”.

Vrea să lase Ploieştiul pentru Bucureşti

Leonard Doroftei  e gata să părăsească Ploieştiul natal şi să-şi continue viaţa în Bucureşti, după conflictul deschis pe care l-a avut cu autorităţile din oraşul natal. După un an de procese, „Moşul” a hotărât că nu mai poate continua cu barul său din apropierea stadionului „Ilie…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.