Legea pe care Antenele și Realiatatea TV o încalcă de 4 ani. De ce au evitat să o aplice

0

Activitatea posturilor de televiziune e reglementată de legea audiovizuală, dar nu toate posturile o respectă.

Mai multe posturi TV din România refuză să respecte de patru ani una dintre prevederile din legea audiovizualului. Deși, în mod normal, ar trebui să fie sancționate de CNA, acestea s-au ales doar cu somații și avertismente.

Printre ele se numără posturile Antena 1, Antena 3, Realitatea TV și Național TV. Ele au scăpat ieftin, însă, și nu au plătit nicio amendă pentru abateri, potrivit Pagina de Media.

Care e legea pe care Antenele și România TV o încalcă

Antena 1, Antena 3, Realitatea TV și Național TV au primit doar câte o somație de la CNA pentru că nu au tradus programul în limbajul mimico-gestual. Legea audiovizuală prevede clar că programele trebuie adaptate și pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Numai că nimeni nu pare să respecte aceste prevederi. În 2016, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV și Național TV au fost somate pentru exact aceeași încălcare, însă nici până acum, la trei ani de la somație, televiziunile nu respectă legea.

S-a constatat că cele patru posturi TV nu au difuzat niciun jurnal tradus în limbajul mimico-gestual.

Antena 1 a avut o reacție.

„Pot să vă spun doar că strategia de management nu a considerat că acesta este un „must” pentru televiziunea Antena 1. S-a făcut un proiect, pentru că trebuie un proiect nou. E vorba despre niște repozițonări, niște cheltuieli în plus. Există un proiect făcut pentru Observatorul de dimineață. Să sperăm că începând cu data de 1 iunie, pentru că colegii mei sunt în negocieri cu trei persoane, de aproximativ două luni.”

De partea cealaltă, printre posturile care au respectat această prevedere se numără Pro TV și TVR, dar și B1 și Digi 24.

Legea privind limbajul mimico-gestual a intrat în vigoare în anul 2015. Actul normativ prevede că orice post care difuzează știri sau emisiuni de analize ori…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.