Lecţie de istorie a PCH: ”Strigătul unei dureri pentru o Patrie care la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, este încă neîntregită”. Suporterii dinamovişti explică în detaliu coregrafia de la meciul cu FCSB

0

”Peluza Cătălin Hîldan” a publicat miercuri dimineaţă un material pe contul de facebook al asociaţiei prin care este explicată, în detaliu, coregrafia de la meciul cu FCSB. Suporterii dinamovişti au avut un mesaj plin de substanţă, care poate fi oricând o lecţie de istorie.

”COREGRAFIA NOASTRĂ PE ÎNŢELESUL TUTUROR

Pânzele pe care le-am desfăşurat în peluză şi harta României Mari, nu au fost decât un modest omagiu adus celor care s-au jertfit pentru ca România să existe şi să fie ÎNTREAGĂ. În acelaşi timp coregrafia aceasta este strigătul unei dureri pentru o Patrie, care la sărbatorirea Centenarului Marii Uniri este încă NEÎNTREGITĂ.

Un sfert de ceas în care am uitat de rivalităţi şi am strigat din 10.000 de piepturi: ”Un cântec istoric ne-aduce aminte
CĂ FRAŢII ÎN VECI VOR FI FRAŢI!”

Un salut frăţesc pentru acei tineri care astă vară au făcut ca Zimbrul să tresară din somn, când au mărşăluit din Alba Iulia, Cetatea Reîntregirii, până la Chişinău, parcurgând 1300 de km pe jos. Despre ei nu s-a ştiut aproape nimic, pentru că dacă un român deschide televizorul, se poate hrăni doar cu ştiri despre discordie, între două calupuri de publicitate în care e invitat să poftească la noii ”bărgări” americani ”în ediţie centenară”, cu provinciile istorice de vită şi mai ales de porc.

Râvnită, împărţită, sfâşiată în repetate rânduri de marile puteri, România a reuşit să-şi păstreze unitatea. Poate că n-am fost niciodată o forţă militară de temut, dar am avut ceva mai presus de tunuri şi baionete: Voinţa Neamului.
Nici măcar Marea Unire nu a fost înfăptuită prin mulţimea trupelor. Asta ne învaţă şi marşul istoric „Treceţi Batalioane”, pe care Peluza l-a cântat alături de cei doi artişti patrioţi:

”Nu săbii făcură Unirea, ci…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.