Lansările care-ți arată că Huawei este gata să nu mai depindă de alții

0

Micile anunțuri pe care Huawei le-a făcut la Roma îți arată intențiile companiei de a deveni un jucător influent în piață și că nu vrea să mai depindă de alții.

Huawei a organizat evenimentul Huawei European Innovation Day unde s-au trasat linii pentru viitorul companiei, dar și pentru viitorul tehnologiei. S-a vorbit despre 5G, mașini autonome, inteligență artificială și cloud, însă s-au făcut și alte câteva anunțuri mai mici care te-ar putea interesa.

Apple, Samsung și Google sunt companii de tehnologie uriașe ce produc hardware, dar și software. Fiecare dintre ele are un sistem de operare (Samsung o interfață pentru telefoane), un asistent virtual, dar și un sistem de plată.

Huawei produce telefoane, are un sistem de operare (pe ceasuri) și o interfață (EMUI), dar nu și un asistent digital sau un sistem de plată. Nu în Europa, cel puțin. Ei bine, acum au anunțat că începând cu 2019 asistentul Huawei (care nu are un nume încă) va fi funcțional pe continent, la fel și sistemul de plată Huawei Pay.

Practic, asistentul Huawei va funcționa la fel ca Google Assistant sau Bixby: îți va oferi știrile care te interesează, vei putea rezerva bilete de avion, tururi turistice, vei primi avertizări de vreme și așa mai departe.

Huawei Pay este destul de simplu de înțeles: vei putea plăti cu telefon, indiferent de locul de unde ai cardul bancar. Deocamdată, la noi în țară nu este prezent nici Samsung Pay, nici Google Pay, Apple Pay sau Fitbit Pay, iar dacă vrei să plătești cu telefonul acum trebuie să fii client ING sau Banca Transilvania.

Va fi interesant de văzut cine aduce serviciul primul în România și cine va câștiga publicul.

Tot în cadrul evenimentului, reprezentanții Huawei au menționat magazinul de aplicații la Huawei numit AppGallery crește foarte mult și că încheie parteneriate cu mai multe companii pentru a-și aduce aplicațiile și…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.