Lacuri învăluite în mister – Viaţa Liberă Galaţi

0

Realitatea şi ficţiunea îşi dau mâna în locuri turistice precum lacurile Titicaca, Loch Ness, Sanabria, Bled şi Zirahuén.

Lacul Titicaca

Lacul Titicaca, situat în Anzii Centrali, se întinde pe teritorii din Bolivia şi Peru şi este format din două corpuri de apă separate prin strâmtoarea Tiquina. Titicaca este cel mai înalt lac navigabil din lume şi în el se varsă peste 25 de râuri.
Numeroase legende peruane învăluie formarea acestui lac. Una dintre cele mai răspândite vorbeşte despre ambiţia oamenilor şi neascultarea lor faţă de zei. Se spune că lacul Titicaca era o vale fertilă locuită de oameni care trăiau fericiţi şi liniştiţi, protejaţi de zeii munţilor, care le-au pus o singură condiţie localnicilor: nimeni să nu urce în vârful munţilor, unde ardea Focul Sacru. Ani de-a rândul oamenii din partea locului au trăit fericiţi, până ce demonul i-a îndemnat să caute ce ascundeau munţii înalţi.
Ei au căzut pradă tentaţiei şi au început escaladarea. La mijlocul drumului, zeii le-au pedepsit neascultarea şi au trimis mii de pume pentru a-i devora. Inti, Zeul Soare, dezolat, a plâns timp de 40 de zile inundând valea. Legenda mai spune că atunci când Inti s-a oprit din plâns, numai un cuplu supravieţuia pe o plută, iar mii de pume s-au înecat şi s-au transformat în stane de piatră în mijlocul unui lac imens. Lacul a primit numele “Titicaca”, lacul pumelor de piatră.

Loch Ness

Loch Ness este un lac de mare adâncime din Scoţia, Regatul Unit. Legenda spune că un tânăr pe nume Nessie era îndrăgostit de o femeie pe care încerca să o cucerească. Într-o bună zi, o fiinţă ciudată stăpânită de gelozie l-a transformat pe tânăr într-un monstru.
Nessie, ruşinat, a decis să se afunde pentru totdeauna în apele lacului. Mulţi cercetători s-au abătut prin zonă în căutarea monstrului Nessie (“Monstrul din Loch Ness”).  Legendă sau nu, Loch Ness este o sursă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.