la ce ajută aplicațiile lansate de Primăria Capitalei

0

Oficialii din Primăria Capitalei au anunțat cu entuziasm informatizarea mai multor procese care țin de circulația din București prin intermediul a patru aplicații de mobil disponibile în Play Store.

Disponibile momentan doar în faza de testare, primele patru aplicații mobile lansate de Primăria Capitalei ar trebui să-ți facă viața semnificativ mai ușoară dacă te deplasezi deseori prin București. Cele patru sunt infoSTB pentru monitorizarea transportului public, Parking pentru plata parcării și, eventual, pentru monitorizarea locurilor libere, Trafic Alert pentru a reclama probleme în trafic și Social Alert. Ultima este menită pentru a efectua sesizări legate de persoanele aflate în dificultate.

Toate cele patru aplicații sunt disponibile deja pentru descărcare atât pe terminalele iPhone cu iOS, cât și pe smartphone-urile cu Android. În mod previzibil, sunt complet gratuite. În funcție de feedback-ul primit de la utilizatori, vor fi îmbunătățite și, cu un pic de noroc, ar trebui să iasă din beta peste câteva luni. Descrierile oficiale de la primărie pentru cele patru aplicații sunt disponibile mai jos.

InfoSTB – Ajungem împreună la destinaţie

Aplicaţia permite călătorului să găsească o rută optimă în Bucureşti folosind transportul public în comun şi informaţiile aferente acelei rute: staţiile STB şi localizarea mijloacelor de transport, împreună cu datele depre timpii de aşteptare şi de parcurs, dar şi să vizualizeze pe hartă traseul fiecărei linii STB în parte.

Pentru alegerea unei rute, utilizatorul introduce locurile de „Plecare” şi „Sosire”, selectează alte detalii (de exemplu, distanţa maximă pe care doreşte să o parcurgă), activează butonul „Căutare” şi primeşte rezultatele căutării: rutele propuse de aplicaţie pentru căutarea efectuată. Platforma va întoarce variante de rute după criteriul „cea mai mică…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.