Kusadasi, 300 de zile de soare pe an

0

Ape turcoaz cât poţi cuprinde cu privirea, 300 de zile de soare pe an, oraşe antice de explorat, mâncare delicioasă şi divertisment pe măsură, cam asta oferă Kusadasi turiştilor.

Supranumită şi Insula Păsărilor, în turcă kus înseamnând pasăre şi ada(si) insulă, Kusadasi este o bijuterie a Turciei. situată la Marea Egee. Oraşul este un important port la Marea Egee, preferat de marile vase de croazieră. Străzile înguste, bazarul tradiţional şi restauratele sunt mereu pline de turişti şi voie bună. 

Kusadasi se bucură de un climat mediteranean, cu veri generoase şi ierni blânde. Cele 300 de zile pe an de soare sunt un adevărat magnet pentru turişti. Nu doar că poţi sta la plajă oricând de-a lungul anului, temperatura este perfectă pentru vizitarea tuturor obiectivelor turistice din zonă, indiferent de sezon. 

Palm Beach este cea mai populară şi vibrantă plajă din staţiune. Fiind situată în apropierea portului, este mereu vizitată de turişti de pe vasele de croazieră, aşa că dispune de numeroase restaurante, baruri şi cafenele deschise până târziu. 

Kusadasi se poate lăuda cu una dintre cele mai lungi plaje cu deschidere la Marea Egee şi chiar din întreaga ţara. Long Beach este perfectă pentru familiile cu copii, având nisip fîn şi o intrare lentă în mare. 

Cea mai bună alegere pentru practicarea sporturilor acvatice este Ladies Beach. Cu vânt bun şi soare puternic, este destinaţia ideală pentru un bronz auriu şi de durată. 

Oraşul Antic Efes este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din lume, asemeni Pompei-ului din Italia. Efes a fost întemeiat de coloniştii ionieni, în secolul XI î.C. În secolul VI î.C. a fost construit aici şi Templul Zeiţei Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, care a fost mai apoi incendiat de Herostrat, un cetăţean din Efes care îşi dorea celebritatea. În anul 133 d.C., oraşul Efes a fost ocupat de romani şi a devenit…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.