Kefalonia, cea mai mare insulă ionică

0

Insula Kefalonia este o insulă grecească din Marea Ionică. Când spunem Marea Ionică, ne gândim la superbele ape ale mării care scaldă Zakynthos. Cea mai mare dintre insulele ionice, cu o suprafața de aproape 690 de kilometri pătrați și o populație de peste 45.000 de locuitori, Kefalonia este una dintre cele mai vizitate destinații din Grecia. Plaje, peșteri, dar și atracții cum ar fi bucătăria, arhitectura sau cultura, cu diverse influențe aduse de popoarele care au dominat de-a lungul timpului insula, toate aceste elemente atrag aici milioane de turiști din lumea întreagă. La fel ca și în celelate insule ionice, în Kafalonia întâlnim clima mediteraneană, caracterizată de ierni ploioase cu temperaturi de cel mult 5 grade Celsius și veri în care temperaturile se situează cu precădere în jurul a 28 de grade Celsius, iar temperatura apei ajunge la 25-26 grade Celsius.
Una dintre cele mai frumoase plaje din Kefalonia este plaja Makris Gialos, populară pentru nisipul strălucitor și pentru apa curată și azurie, situată la mai puțin de cinci kilometri de capitala Argostoli. Vegetația densă, pinii înalți și rocile mari de la malul mării sunt alte elemente care fac din Makris Gialos una dintre cele mai apreciate plaje ale insulei.
Cea mai faimoasă plajă din Kefalonia este însă Myrtos, care a fost inclusă în numeroase articole de călătorie și este catalogată a fi una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, dacă nu chiar din lume, primind numeroase distincții pentru curățenie și frumusețe naturală.
Zeci de restaurante cu specific grecesc își așteaptă oaspeții cu meniuri care de care mai variate și mai bogate. Souvlaki, stiffado și plăcinta kefaloniană cu carne sunt doar câteva dintre cele mai apetisante mâncăruri ce pot fi consumate pe insulă. Un meniu asezonat cu un pahar de vin și muzică bună costă în medie 20-25 de euro.
Kafalonia vine în întâmpinarea turiștilor cu o paletă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.