Jobul de vis, coşmarul perfect! Cele 5 probleme majore pe care le are de rezolvat noul antrenor al FCSB-ului: jucători ”rupţi”, lot greşit şi ”agentul dublu” Mihai Stoica

0

Cu puţin mai mult de două săptămâni înainte ca FCSB să sune reunirea pentru plecarea în pregătirea de iarnă, clubul finanţat de Gigi Becali e în impas. Nicolae Dică a fost concediat şi, cu toate că Becali a rostit public mai multe nume de posibili înlocuitori, o decizie concretă nu a fost încă luată. Indiferent de numele celui care va veni pe banca vicecampioanei din ultimele trei sezoane ale Ligii 1 Betano, problemele clubului sunt departe de a fi rezolvate. 

Dincolo de intruziunea finanţatorului în lucrurile care ţin de pregătirea tehnico-tactică a jocurilor, cel care va accepta postul va fi nevoit să gestioneze şi alte probleme serioase pe care clubul cu cea mai mare forţă financiară din România le-a neglijat în ultimii doi ani.

1. Doi fundaşi centrali în lot

Criticaţi aspru în ultima perioadă atât de finanţator, cât şi de fani, Bogdan Planic şi Mihai Bălaşa sunt în acest moment singurele soluţii de fundaşi centrali din întregul lot al FCSB. Situaţia, aproape de neconceput pentru un club profesionist, poate fi uşor îmbunătăţită în cazul în care FCSB reuşeşte transferul lui Iulian Cristea de la Gaz Metan Mediaş, însă nici aducerea acestuia nu oferă atât de multe variante pe cât ar trebui să aibă un club care se bate la titlu.

2. Un singur fundaş dreapta, trei fundaşi stânga

Situaţia din apărare este cu atât mai delicată cu cât, în lipsa unei strategii coerente de transferuri, lotul FCSB-ului este înclinat puternic în partea stângă. Dacă pentru banda stângă a defensivei noul antrenor va putea avea la dispoziţie nu mai puţin de trei variante – Momcilovic, Morais şi Stan – în dreapta există o singură soluţie reală: Romario Benzar. Atunci când fundaşul de naţională lipseşte, suspendat sau accidentat, FCSB este nevoită să apeleze la improvizaţii cu Jakolis sau cu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.